Seminari de formació de formadors del projecte EASYCOOKING a Girona

20-04-2018

EASYCOOKING TRAIN THE TRAINERS SEMINAR

Seminari de formació de formadors del projecte EASYCOOKING a Girona

El projecte EASYCOOKING “Development of a Cook Book for Students with Mental Disabilities” és un projecte Europeu cofinançat pel programa ERASMUS+ de la CE, emmarcat en l’acció clau “associacions estratègiques de cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques”. Es va iniciar el setembre del 2017 amb un reunió dels socis del projecte a Atenes (Grècia).

Tal com us havíem explicat anteriorment, l’objectiu principal d'EASYCOOKING és coproduir un llibre de receptes de cuina fàcil i millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de sessions de formació de cuina fàcil i cultiu d’aliments a petita escala. Durant aquest temps els diferents socis de Grècia, Portugal, Regne Unit i Catalunya hem aportat un número important de receptes tradicionals dels respectius països. El grup de recerca en nutrició de la Harokopio University (Grècia) n’ha fet un anàlisi nutricional en detall. Aquest ha servit per seleccionar-ne les més saludables. Finalment cada país mostrarà com cuinar aquestes receptes durant la setmana de formació de formadors. I, posteriorment, aquests formadors les explicaran al grup de persones usuàries que participarà en els cursos de cuina del projecte.

La Fundació Ramon Noguera ha acollit aquest seminari a Girona durant la setmana del 16 al 20 d’abril. Durant els matins s'ha fet la formació de cuina a la Casa de Cultura de Les Bernardes de Salt (a l'aula de cuina), mentre que durant la tarda s'ha portat a terme la formació relacionada amb el cultiu de les verdures i hortalisses que apareixen a les receptes. Aquesta segona formació s'ha efectuat a la parcel·la d’hort que el centre ocupacional de Llagostera gestiona dins les parcel·les municipals.

Les entitats que participen en el projecte són VTC Margarita (Grècia), EPSYME (Grècia), Harokopio University (Grècia), Organization Earth (Grècia), ARCIL (Portugal) i Orchardville (Regne Unit).

Consulteu aquí l'agenda.

Entrades relacionades: