Comencem a treballar en el projecte EASYCOOKING

15-09-2017

La Fundació Ramon Noguera formarà part del projecte "Development of a Cook Book for Students with Mental Disabilities (Desenvolupament d’un llibre de cuina per a estudiants amb discapacitat intel·lectual)" del programa ERASMUS + EASYCOOKING a partir del setembre del 2017 amb una durada de dos anys i un pressupost de 225.690€, coordinat per Vocational Training Centre Margarita (Grècia)i comptant amb els socis: Orchardville Society Ltd (Irlanda), ARCIL (Portugal), EPSYME (Grècia), Organization Earth (Grècia), Harokopio University (Grècia).

L’objectiu principal és coproduir un llibre de receptes de cuina fàcil i millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de sessions de formació de cuina fàcil i cultiu d’aliments a petita escala. Es preveu fer recerca de receptes dels diferents països participants amb criteris de  dieta saludable, menjar tradicional, productes ecològics i de proximitat, identitat cultural, etc. La Fundació Ramon Noguera participarà tant en la implementació de metodologies d’aprenentatge (anàlisi de tasques, lectura fàcil) en l’àmbit de cuina fàcil i de cultiu ecològic aplicat a la cuina del dia a dia, com en la realització de les principals tasques previstes.

Aquestes tasques s’agrupen en 6 activitats principals:

-          Recerca, formació i desenvolupament d’horts urbans a petita escala

-          Recerca, formació i desenvolupament de sessions de cuina a estudiants amb DI

-          Disseny, publicació i difusió d’un llibre de cuina (Cook Book)

-          Disseny, publicació i difusió d’un manual pel formador (Trainer Manual)

-          Seminaris als formadors (train the trainers)

-          Comunicació i difusió a tots els agents involucrats i autoritats locals, nacionals, ...

Es preveuen 4 reunions transnacionals, una a cada país participant. La primera serà la reunió de llançament del projecte i tindrà lloc a Atenes (Grècia) a finals de setembre o principis d’octubre de 2017. La segona (març 2018) es durà a terme a Catalunya a les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera, entitat que organitzarà també els tallers pels formadors. La tercera reunió (octubre 2018) tindrà lloc a Portugal a les instal·lacions d’ARCIL i la reunió final (abril 2019) al Regne Unit a les instal·lacions d’Orchardville.

Entrades relacionades: