Primers passos en el projecte EASYCOOKING

11-01-2018

Hem recuperat una planta pilot del projecte Life MinAqua, provinent de les instal·lacions de Gureak (Sant Sebastià) una vegada acabat el projecte de reutilització de l'aigua dels rentats.

Aquesta planta s’ha recuperat amb l'objectiu de fer una plantació de plantes aromàtiques amb finalitats culinàries, i s'ha instal·lat al Rentat de Vehicles que tenim a Bescanó.

És una actuació que s’emmarca en el projecte Easy Cooking (finançat pel programa ERASMUS+ de la UE), que té la finalitat de crear un llibre de cuina de lectura fàcil amb receptes de diferents països (Catalunya, UK, Grècia i Portugal), així com intercanviar bones pràctiques i coneixements en el cultiu de productes associats a aquestes receptes.

Les plantes aromàtiques plantades seran utilitzades en els seminaris de cuina previstos pel projecte i a la cuina del dia a dia de les persones amb suport a la llar. Està pensat també com un espai de teràpia a l’aire lliure per a les persones del Centre Ocupacional de Montilivi, que s’ocuparan del seu manteniment. 

Treballadors de les seccions de manteniment i jardineria van participar en la preparació de la cubeta.

L’hort social comunitari de Llagostera també s’ha vinculat a aquest projecte. Es tracta d'una parcel·la cedida pel Consorci de Benestar Social del Gironès Salt.

El seu cultiu es va reactivar fa tres setmanes amb les persones usuàries del Centre Ocupacional de Llagostera. Aquesta parcel·la serà també un lloc demostratiu per a les sessions pràctiques del projecte Easy Cooking i per obtenir-ne aliments per cuinar les receptes del futur llibre de cuina.

Entrades relacionades: