Protocol per crear a Salt la primera aula a les comarques gironines per a infants de 0 a 3 anys amb trastorns de desenvolupament

12-07-2017

El Departament d’Ensenyament, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Dipsalut (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona), el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, l'Ajuntament de Salt, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Ramon Noguera hem signat avui el protocol per crear una aula d’atenció especialitzada per a infants de 0 a 3 anys amb trastorns severs de desenvolupament a l’escola bressol municipal El Carrilet de Salt.
 
L’aula, projecte que ja vam presentar fa uns dies en roda de premsa mitjançant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, és resultat de l'interès comú de totes les parts implicades de realitzar actuacions encaminades a atendre els infants amb pluridiscapacitats que afecten el seu desenvolupament. Tot això amb l’objectiu d’afavorir el creixement personal, la inclusió social i l'adquisició d'aprenentatges, en un context que garanteixi la seva atenció. La nova aula entrarà en funcionament el proper curs 2017-2018.
 
La intenció del servei és poder millorar la qualitat de vida d'aquests infants amb greu afectació i la de les seves famílies, fomentant la normalització i la inclusió dels infants i les famílies en un entorn escolar adequat a les seves edats, necessitats i característiques. El projecte està adreçat a infants amb greu afectació en el seu desenvolupament, que requereixin atencions especials que les escoles bressol ordinàries no poden proporcionar. Aquest és un servei que també ajudarà a sensibilitzar la població del territori.

Entrades relacionades: