Roda de premsa de presentació de l'aula inclusiva

L'Escola Bressol Municipal El Carrilet de Salt disposarà d'una aula inclusiva per infants amb altes discapacitats

02-06-2017

Avui s'ha presentat en roda de premsa el projecte pilot que es posarà en funcionament a l'escola bressol "El Carrilet" de Salt, promogut per l’Ajuntament de Salt, el Consorci de Benestar Social Salt-Gironès del Consell comarcal i la Fundació Ramon Noguera, i gestionat per aquesta última.

Un conveni a tres bandes entre els promotors del projecte permetrà que, a partir del proper curs, l'Escola Bressol Municipal “El Carrilet” disposi d'una aula inclusiva per infants de 0 a 3 anys amb altes discapacitats. En paral·lel, se signarà un protocol per regular els acords presos amb altres institucions que també donen suport i col·laboren amb el projecte com són la Generalitat de Catalunya, la Diputació i l’Ajuntament de Girona.

L'objectiu és oferir als infants amb discapacitats greus i a les seves famílies una atenció especialitzada dins d'una escola bressol ordinària, per millorar la seva qualitat de vida i, paral·lelament, sensibilitzar l'entorn. El projecte s'adreça a infants de 0 a 3 anys que requereixen atencions especials que els professionals de les escoles bressol ordinàries no els poden proporcionar.

Inicialment, la nova aula inclusiva tindrà cinc places i està previst que creixi fins a un màxim de vuit. En un primer moment, funcionarà quatre hores diàries, de dilluns a divendres, per més endavant donar atenció a tota la franja horària de funcionament de l'escola.

El projecte permetrà que els infants disposin d'atenció terapèutica, específica i individualitzada, que doni resposta a les necessitats de l'edat, i també s'oferirà atenció, orientació, suport i assessorament a les famílies. Es busca potenciar el desenvolupament dels infants, millorar el seu benestar físic, i emocional, tot fomentant la seva autonomia, i contribuir a la normalització i conciliació de la vida de les famílies.

L'aula especialitzada serà multisensorial i estarà a l'abast de tots els alumnes de l'escola bressol on, mitjançant les noves tecnologies, es podran exercitat la mobilitat i les emocions tot jugant. Diàriament, els infants de l'aula inclusiva, participaran en activitats ordinàries amb la resta d'infants i compartiran els espais de pati i les activitats lúdico festives.

Entrades relacionades: