L'aula inclusiva per a infants amb altes discapacitats assoleix el seu cinquè curs

11-10-2022

L’aula especialitzada inclusiva és un projecte pilot adreçat a infants amb altes discapacitats de la comarca de Girona que es porta a terme al municipi de Salt gràcies a la cessió d'un espai dins l'Escola Bressol El Carrilet, per part de l’Ajuntament del municipi.

 Amb aquest projecte, els infants que hi participen -cinc infants amb altes discapacitats- poden rebre diàriament, i durant 11 mesos, una atenció terapèutica individualitzada i especialitzada en un entorn adaptat a les seves necessitats, inclòs en un espai ordinari. De fet, el setembre del 2021, es va iniciar el cinquè any de vida d'aquest projecte.

 Aquesta aula està totalment adaptada a les necessitats especials d’aquests infants i a més a més, compta amb joguines i materials lúdics que els permetin gaudir al màxim de les seves capacitats d’acció per tal de millorar el desenvolupament físic, emocional i de l’autonomia.

 També volem destacar que l’espai combina les altes necessitats educatives especials amb un entorn obert i compartit amb altres alumnes de l’escola bressol ordinària d’una manera òptima, el qual facilita potenciar la capacitats comunicatives dels infants.

 Aquest projecte pilot impulsat i gestionat per la Fundació Ramon Noguera compta amb el suport de Dipsalut (Organisme Autònom de la Diputació de Girona) i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que aporten finançament al projecte i ajuden, juntament amb la pròpia Fundació, a fer possible l’atenció a aquests infants.

 

Logo generalitat

Entrades relacionades: