Per Setmana Santa cuinem bunyols

06-04-2021

Aquests dies de Setmana Santa, en el marc de l’itinerari de cuina, a la Residència Fontajau van elaborar bunyols de Pasqua. L’itinerari de cuina és una activitat que es fa setmanalment i, en dates assenyalades com és en aquest cas, es cuinen les receptes típiques de la nostra cultura.

En aquesta ocasió, i amb el suport de dues educadores, un grup de persones usuàries de la Residència Fontajau van cuinar bunyols de dues varietats diferents: bunyols de poma i bunyols de plàtan i coco, que van quedar boníssims.

És una activitat que els hi agrada molt. Per triar les receptes, es busquen diferents opcions per Internet i els usuaris decideixen la recepta que volen fer. Fan la llista de la compra dels ingredients necessaris, i participen en totes les fases de l’elaboració que poden (sempre amb l’ajuda de l’educador).

Com us hem explicat en altres ocasions, els itineraris són activitats generades a partir de les preferències de cada persona, i posant-les en comú amb un grup de persones. Això és possible perquè a la Fundació Ramon Noguera treballem amb la metodologia de la Planificació centrada en la persona, un procés que fa èmfasi en els objectius de vida que té cada una d’elles, en els seus desitjos i les seves necessitats de suport, focalitzant les seves fortaleses, habilitats i preferències.

Entrades relacionades: