Tot l'equip del Taller Degustació

El Taller Degustació, un nou projecte de formació i inserció

20-07-2016

Divendres 15 de juliol es va presentar el nou Taller Degustació, ubicat a les instal·lacions del rentat de cotxes de Mas Xirgu, en el marc de la 1a Trobada d’Amics de la Fundació. 

La Fundació Ramon Noguera ha posat en marxa el Taller Degustació, un nou projecte de formació i inserció sòciolaboral ubicat a les instal·lacions del rentat de cotxes que l’entitat té a Mas Xirgu. Es tracta d’un espai gastronòmic que forma i dóna ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual en el sector de l’hostaleria. Aquest nou projecte formatiu integrat en el Centre Especial de Treball s’ha gestat amb la col·laboració de la Fundación ONCE a través del PIR (Programa de Inversiones en Infraestructuras Regionales 2016), i s'ha presentat en el marc de la I Trobada d’Amics de la Fundació, en un acte obert a tothom, tot i que ja portava un mes i mig en funcionament.

Al Taller Degustació s’hi ofereixen cafès, infusions i tes, sucs, entrepans, pizzes, pastes i pastissos d’elaboració pròpia, tot amb productes amb un toc artesà, de proximitat i de qualitat. L’horari d’obertura coincideix amb el del rentat de cotxes (de 8 del matí a 9 del vespre els dies laborables, i de 8 del matí a 2 del migdia els diumenges i festius) de manera que és un servei complementari que s’ofereix als clients mentre esperen que els rentin el cotxe tot gaudint d’una zona de descans climatitzada o bé de la zona de terrassa, amb servei de wi-fi gratuït. No obstant, el Taller Degustació està obert a tothom.

El divendres es va presentar aquest nou projecte en el marc de la I Trobada d’Amics de la Fundació, en un acte que tenia per objectiu reunir totes les persones compromeses amb la missió de l’entitat. Amics de la Fundació és una xarxa de persones vinculades amb la Fundació Ramon Noguera que col·laboren directament amb els projectes donant suport econòmic mitjançant donacions periòdiques, alhora que tenen l’oportunitat de conèixer més de prop tant la tasca que desenvolupa l’entitat com el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquí podeu veure un moment de l'acte, on els treballadors ens van ensenyar com elaboren els cafès.

L’acte estava obert a tothom amb el següent programa:

19:00h Presentació a càrrec de Pepita Perich, directora gerent de Grup FRN

19:15h Experiència personal en el món laboral de la Teresa Gironès, treballadora del Centre Especial de Treball i membre del grup d'Autogestors Trèvol

19:30h Intervenció de l'amic i col·laborador Pere Cornellà, gerent de Cafès Cornellà, empresa directament implicada en la formació dels treballadors del Taller Degustació

19:45:h Demostració d'elaboració de productes (cafès, frappés i smoothies) a càrrec de la barista Imma Vila, de Cafès Cornellà, i dels treballadors del Taller Degustació

20:30h Sopar-degustació a peu dret per a tots els assistents

Aquesta és una trobada que la Fundació Ramon Noguera es compromet a repetir anualment amb tots els Amics de la Fundació.

Vols fer-te amic?

 

Entrades relacionades: