Una de les autogestores en un moment de la dinàmica amb alumnes

Els Autogestors Trèvol a la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG

01-03-2016

Els Autogestors Trèvol de la Fundació Ramon Noguera han estat a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona dins del cicle de xerrades que fan sobre "Drets de les persones amb Diversitat Fundacional". La xerrada s'ha portat a terme amb els alumnes de l'assignatura "Investigació Inclusiva" en el marc del Màster en Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva, i ha tingut una duració d'una hora i mitja. És una activitat on els autogestors expliquen en primera persones les seves vivències i experiències i que serveix com a denúncia social sobre la vulneració dels seus drets. Com a novetat, també han exposat els objectius que s'han proposat per a aquest 2016, que són:

· canviar la paraula "discapacitat" per "diversitat funcional"

· millorar la pròpia cohesió del grup d'autogestors

· continuar fent xerrades per arribar al màxim de persones de la nostra societat i, així, sensibilitzar sobre aquest tema

La segona part de la xerrada és una dinàmica on cada autogestor debat en petit comitè (cadascun amb un grup reduït d'alumnes) què passaria si no tinguessin algun dels derts humans que tenen en la vida real. A banda de totes les reflexions i conclusions que van sorgint d'aquesta interacció, es crea un ambient proper i distès que desemboca en petites entrevistes improvisades dels estudiants cap als autogestors, per la curiositat i l'interès que motiva la xerrada. Amb aquestes activitats, els autogestors han descobert que els alumnes estan molt motivats per conèixer quin és el seu dia a dia i volent aprofundir més en les vivències personals que expliquen a la xerrada.

Una autogestora explicant la seva vivència als alumnesUn moment de la xerrada dels autogestors

Entrades relacionades: