Divulguem la metodologia de l'atenció centrada en la persona

25-04-2022

Des de l'actitud oberta i col·laborativa que defineix la nostra entitat, aprofitem totes les oportunitats que se'ns presenten per treballar conjuntament amb altres entitats i organitzacions per la promoció i difusió de la nostra tasca i per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, una de les activitats que portem a terme son xerrades per part dels nostres professionals en diferents àmbits, com ara l'educatiu, per acostar el col·lectiu als més joves.

Per això, els passats 21 de març i 5 d’abril, diversos professionals de l’àrea d’atenció a persones de la Fundació Ramon Noguera van impartir xerrades informatives als alumnes del Cicle Formatiu Superior Integració Social i Cicle Formatiu Grau Mig d’Atenció a persones en situació de dependència de l’INS La Bisbal. L’objectiu de la presentació era fer divulgació sobre la metodologia de la Planificació Centrada en la Persona (PCP) i explicar com l’apliquem a les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem als nostres centres. Durant la xerrada, es varen presentar diferents eines emprades, com ara els plans de vida, perfils personals, diferents mapes i material adaptat. La presentació va anar a càrrec de les psicòlogues de l’àrea psicopedagògica, Carme Sabatés i Yolanda Garcia, i el treballador social dels serveis d’acolliment residencial, Eduard Muñoz.

La PCP és una metodologia que fa èmfasi en la importància dels objectius de vida que té la persona, els seus desitjos i les seves necessitats de suport, posant el focus en les fortaleses, les habilitats i les preferències de cadascú per assolir el màxim de qualitat de vida.

Entrades relacionades: