Aula d'Atenció especialitzada

Gran acompanyament per un camí ple de reptes

19-09-2018

Article de la Revista FRN nº5 del 2018

TOMÀS SU Pare de la Clàudia, usuària de l’Aula d’Atenció Especialitzada a l’Escola Bressol El Carrilet

L’espai de l’aula inclusiva de l’escola bressol El Carrilet és un projecte pilot per a infants amb altes discapacitats a la comarca de Girona. Gràcies a aquest projecte, la nostra filla ha pogut rebre diàriament durant 10 mesos una atenció terapèutica individualitzada i especialitzada en un entorn acuradament dissenyat.

Com a família d’infant amb discapacitat, valorem molt positivament la creació de l’aula i el seu desenvolupament.

Primer, aquest espai està totalment adaptat a les necessitats especials d’aquests infants i a més a més, compta amb joguines i materials lúdics que els permetin gaudir al màxim de les seves capacitats d’acció per tal de millorar el desenvolupament físic, emocional i de l’autonomia. Com a exemple, l’aula disposa d’una pissarra digital que ha ajudat molt a la nostra filla a millorar les seves capacitats cognitives i sempre li encanta jugar amb ella de manera interactiva.

També volem destacar que l’espai combina les altes necessitats educatives especials amb un entorn obert i compartit amb altres alumnes de l’escola bressol ordinària d’una manera òptima, el qual facilita potenciar la capacitats comunicatives dels infants.

Per últim, com a suggeriment, proposem que el projecte s’ampliï a jornada complerta per tal d’afavorir la conciliació de la nostra vida personal, professional i familiar.
Com tothom, els infants amb discapacitat també tenen dret a la felicitat. Cada dia, quan recollim la nostra filla i la veiem tan contenta i motivada sortint de l’aula, estem convençuts que és un lloc ideal per a ella per passar aquesta etapa educativa.

Volem aprofitar aquesta ocasió per donar-los les gràcies a la dedicació i ajuda de les dues fantàstiques mestres, la María José i la Glòria. Els nostres agraïments també per a tot l’equip de professionals del CDIAP, sobre tot la Sandra i l’Olga, per acompanyar-nos recorrent conjuntament aquest camí ple de reptes. Sempre ha estat un acompanyament professional al nostre costat, oferint-nos suport, informació i recursos en tot moment.

......................................................

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2018. Llegir més articles: REVISTA FRN

Si vols donar suport a projectes com aquest, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: