Presentació del llibre Easycooking

Vídeo de la presentació del llibre de cuina Easy Cooking

04-09-2019
El balanç i la presentació del llibre del projecte Easy Cooking d’Erasmus+ van tenir lloc el juliol passat

La Fundació Ramon Noguera ha participat en el projecte europeu Easy Cooking Erasmus+ per elaborar un llibre de cuina de lectura fàcil per a persones amb discapacitat intel·lectual i un manual per a formadors.

El balanç del projecte global d’Erasmus+ Easy Cooking i la presentació de llibre de cuina de lectura fàcil va tenir lloc al restaurant La Rosaleda Jardí Degustació de Girona durant el mes de juliol. En el següent vídeo podreu veure com va anar la jornada, on hi van participar també els protagonistes del projecte.

L’objectiu principal d’Easy Cooking ha estat coproduir un llibre de receptes de cuina de lectura fàcil i millorar l’autonomia i els hàbits saludables de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de sessions de formació de cuina senzilla i cultiu d’aliments a petita escala. S’ha fet recerca de receptes dels diferents països participants amb criteris de dieta saludable, menjar tradicional, productes ecològics, de proximitat i identitat cultural. El llibre de cuina, format per 10 receptes tradicionals de Grècia, Portugal, Irlanda del Nord i Catalunya, és una eina útil per a totes aquelles persones amb dificultats en la lectura o de parla, i també per a les nouvingudes que encara no coneixen l’idioma, que els agrada cuinar o en volen aprendre. El llibre de receptes ha estat creat i validat pels usuaris de les entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, juntament amb els seus equips de formació i suport. Per altra banda, el manual del formador explica de forma detallada com implementar els seminaris (tant de cuina com d’agricultura), amb informació i coneixements de cada matèria. La iniciativa, que engloba sis entitats més de Grècia, Irlanda del Nord i Portugal, es va iniciar el setembre del 2017 i va acabar el passat mes d'agost. 

Aquí podeu descarregar el llibre:

Llibre Easy Cooking

Entrades relacionades: