Última reunió transnacional del projecte IN4ALL a Bèlgica

04-06-2019

El consorci del projecte Erasmus+ IN4ALL va fer la reunió final del projecte a Brasschaat (Bèlgica), amb Rotonde com a soci amfitrió. Les activitats van tenir lloc entre el 22 i 25 de maig, aprofitant les finals del torneig Nekarea de Netball, que culminava el divendres 24 de maig amb un gran esdeveniment esportiu i lúdic.  De la Fundació Ramon Noguera hi van participar la Montse Aulinas, tècnica d'I+D, la Marta Feixas, coordinadora de Lleure i Esport, i Cesc Massó, responsable del Programa de Salut i Activitat Física.

Va ser una reunió molt productiva, tant pel que fa a les reunions del projecte com en les bones pràctiques compartides. L’equip d’IN4ALL format per membres de Rotonde (Bèlgica), APGA (Eslovènia), Primavera 85 (Itàlia) i Grup Fundació Ramon Noguera (Catalunya, n’és el coordinador) van tenir l’oportunitat de participar a l’esdeveniment final de Nekarea. Va ser una gran experiència en la qual van participar al voltant de 1000 persones, entre elles més de 70 voluntaris, 54 equips de Netball de tota la regió d’Anvers, familiars, amics, veïns, etc. Un dels objectius principals de Nekarea és la inclusió a la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual, entre d’altres.

La participació directa en aquest esdeveniment amb diferents tasques i rols (jugant, arbitrant, donant suport als voluntaris, etc.) ens ha permès concloure que el Netball és un esport accessible (amb la possibilitat de jugar a diferents nivells i fins i tot adaptar les regles a un nivell més recreatiu), divertit, en equip, escalable i transferible. La reunió final va servir per concloure el projecte IN4ALL, però ja pensem en el futur: Per què no començar a capacitat les diferents entitats que treballen amb esport per a persones amb discapacitats i fer equips locals als diferents països? I un Nekarea internacional on es trobin equips de diferents països per jugar a Netball?

Entrades relacionades: