Decoració de la muralla dels casc antic de Llagostera

'Quin món volem', el nostre decorat a l'exposició de flors de Llagostera

03-06-2022

En motiu del 31è Concurs-exposició de flors, plantes i aparadors, organitzat en el marc de la Festa Major de Llagostera, els nois i noies del centre ocupacional han elaborat un decorat artesanal que quedarà instal·lat a la muralla del casc antic del municipi entre el 3  i el 7 de juny, els dies de la festa local.

Quin món volem?

El decorat, que porta per títol "Volem viure en un món en què..." és una representació de la Terra vista des de l'aire i vol ser una crida urgent a respectar i tenir cura del planeta. La idea va sorgir arrel de tres conceptes que avui en dia tenim molt presents: el canvi climàtic, la pandèmia que hem viscut recentment, i la guerra. Ens hem adonat que la mà de l'home està molt present en el deteriorament de la Terra ja que, per exemple, durant el confinament, la natura semblava que tornava a resorgir. I sembla que estem arribant a un punt de no-retorn, que si no fem alguna cosa, aviat no hi haurà volta enrere. Per això amb aquest decorat diem NO a algunes coses que creiem que perjudica el planeta però també a les persones en el seu dia a dia. La bola del món va acompanyada de les paraules a les que diem NO: assetjament, contaminació, intolerància, abusos, injustícia, violència, guerra I desigualtat.

Aquest decorat s'ha fet, principalment, amb la tècnica del collage, seguint les tonalitats que es veuen si mirem la Terra des de l'espai, i s'ha treballat els relleus de la geografia amb boletes de paper. Després s'hi han afegit flors artesanals de cartró-pedra i d'altres de feltre, de diferents formes i colors, i van enganxades sobre una reixeta que protegeix la bola de món.

La idea és que el decorat sigui dinàmic i molt participatiu; que la gent hi pugui dir la seva opinió sobre el món en què vol viure. Per això també s'han preparat unes targetes de cartolina que estaran en una bosseta al costat del decorat, i tothom qui vulgui podrà escriure els seus desitjos per al nostre planeta i deixar-los enganxats a la reixeta. De fet, els nois i noies del centre ocupacional i, també, alguns alumnes de l'escola Lacustària que han col·laborat, ja hi han dit la seva i han deixat escrites algunes targetes.

El decorat quedarà exposat a la muralla del casc antic de Llagostera. El muntatge es va fer ahir dijous 3 de juny i hi estarà tot el cap de setmana, fins el dimarts 7 de juny, últim dia de la Festa Major. Esperem que us agradi!

Exposició de pintura

Per altra banda, aquests dies de Festa Major també es pot visitar l'exposició d'obres pictòriques a la sala de Can Roure (davant la Casa de Vídues). En aquesta exposició hi trobareu els quadres que han pintat alguns dels nois i noies de Llagostera que assisteixen habitualment al taller de pintura de l'Escola Municipal d'Art Pere Mayol. L'exposició s'inaugurarà el dissabte 4 a les 12h. Esperem que en gaudiu.

Entrades relacionades: