Nova col·lecció de joies inspirada en les Emocions

24-11-2021

Regala lafundació, joies emocionants!

La Fundació Ramon Noguera ha presentat les noves col·leccions de joies, dissenyades i elaborades de forma artesanal, aquest any inspirades en les emocions. Són 5 col·leccions que giren entorn a sentiments molt presents i que han aflorat amb més intensitat durant els últims temps que ens ha tocat viure, com la tristesa, la por, l’alegria i l’amor. A més, la joiera gironina Mariona Quera ha tornat a col·laborar en el disseny d’una de les col·leccions. En total, n’hi ha 19, entre collarets, penjolls, braçalets, arracades i anells, i se n’ha fet una producció de 800 unitats.

La presentació de la nova col·lecció ha tingut lloc al Centre Ocupacional Montilivi i ha comptat amb la presència de Pepita Perich, directora gerent de la Fundació Ramon Noguera; Mariona Quera, joiera i gemmòloga, i Ester Triadó, directora del centre ocupacional i la Marta Ferrés, en representació de les persones que estan elaborant les joies.

Pepita Perich ha explicat que “tot el procés és fet per nosaltres, des del disseny fins a la venda. L’objectiu principal és estar present a la societat gironina i en el nostre entorn més proper en aquests dies tan entranyables com són les festes de nadal, moments de trobada i de celebració amb família i amics que fan aflorar les emocions, i els nostres productes amb valor social son motiu de regal en aquestes ocasions tan especials. Són joies ideals com a regals de Nadal, de tió o per l’amic invisible”. La directora gerent de la Fundació Ramon Noguera també ha destacat la “col·laboració amb l’entorn empresarial ja que ens donen l’oportunitat de fer-los arribar els nostres productes a tots els seus treballadors”. La Fundació manté una col·laboració amb una desena d’empreses i entitats de la demarcació que apropen aquests productes als seus empleats com una acció de responsabilitat social corporativa, facilitant que els puguin adquirir a través de la botiga online.

Aquest any les persones usuàries dels centres ocupacionals també han participat en el procés creatiu del disseny de la col·lecció, mitjançant diferents pluges d’idees i proves amb materials i peces de mostra. Arran d’aquesta participació, acompanyada i guiada amb el suport dels professionals que els atenen, s’ha forjat aquesta col·lecció especial.

Ester Triadó ha subratllat “aquest any, com a novetat, els usuaris també han participat en la proposta dels dissenys. A part del seu valor estètic, és important el valor social que hi ha al darrere. Que puguin elaborar aquestes joies potencia les seves capacitat i habilitats i els repercuteix en una millora de la qualitat de vida. Aquestes joies expressen les emocions que hem viscut els darrers mesos”.

La joiera i gemmòloga Mariona Quera, de Pere Quera Joiers, molt implicada des de fa anys en la creació de joies de la Fundació, ha creat una de les cinc col·leccions, la que es basa en el conjunt de les emocions: “les peces, fetes amb plata de llei, representen onades que simbolitzen les fluctuacions de totes les emocions”.

Els dissenys i els materials de les peces sempre s’inspiren en les últimes tendències de moda, són peces molt portables i amb molta personalitat. Estan fetes amb materials de qualitat i els acabats són tots amb plata de llei. Són elaborades de manera artesanal com una activitat d’ocupació terapèutica de persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Aquest fet permet que els dissenys, les tècniques de creació i els materials utilitzats es treballin des d’una perspectiva social, no només estètica, per poder adaptar els processos a les capacitats de les persones.

Entre 8 i 15 euros les peces de col·lecció pròpia

Les creacions ja es poden comprar a la botiga-showroom de la Fundació del carrer Indústria número 22 de Girona, a Mas Xirgu; a la botiga online www.lafundacio.net; i als centres ocupacionals de Girona (Av. Montilivi, 123) i de Llagostera (C/ Lleó I). Les peces de les col·leccions de disseny propi tenen un preu d’entre 8 i 15 euros, i les de Mariona Quera entre 40 i 50 euros.

 Botiga online            Catàleg de Joies 2021-22         VÍDEO

 

Entrades relacionades: