Una reunió de treball amb personal d'atenció directa de llars-residència

Millorem la comunicació amb l'ús de tauletes tàctils per a llars i residències

06-05-2020

Aquest nou context de confinament dels nostres usuaris a les residències i llars-residència ha fet que l’equip humà de la Fundació Ramon Noguera sigui molt més creatiu en tots els àmbits i, en aquest sentit, també hem buscat maneres de millorar la comunicació amb el personal d'atenció directa i amb les persones usuàries dels serveis d'acolliment residencial.

Per exemple, l'ús de tauletes tàctils és una alternativa que pot ajudar a millorar la comunicació a tots nivells. En aquest sentit, aquest mes d'abril, la Fundació “la Caixa” ha col·laborat en aquesta proposta i ens ha fet entrega d'unes tauletes digitals que aniran destinades a les persones usuàries del nostre servei d’acolliment residencial. Aquesta donació s’emmarca dins la campanya #AmbTuAraMésQueMai, una iniciativa de Caixabank i l’Obra Social “la Caixa” que engloba tot un seguit de mesures impulsades durant la pandèmia de COVID-19 i dirigides a facilitar la vida de les persones mes vulnerables (i de les entitats que treballen amb elles) perquè sigui mes còmode i mes segura.

Les tauletes tàctils són una eina que reforçarà la comunicació i ajudarà a millorar el dia a dia dels nostres nuclis residencials que, degut al confinament, han vist alterades i canviades les rutines de les persones usuàries.

Un dels objectius de l’ús de les tauletes serà, per tant, millorar la comunicació entre les persones usuàries dels diferents nuclis residencials; es podran compartir vivències , idees i activitats lúdiques de manera virtual, i reforçar els vincles socials amb companys, amics i familiars que han quedat afectats degut al confinament. També serà de gran suport per als professionals a l’hora de realitzar activitats d’estimulació cognitiva perquè es podran compartir i fer-ne difusió fàcilment.

Una altra de les funcions de les tauletes serà garantir els acompanyaments personalitzats a les persones usuàries. De de l’àrea psicològica de la Fundació Ramon Noguera es podrà fer el reforçament individual necessari per garantir el benestar personal i la convivència dins el nucli residencial. I, alhora, també s’utilitzaran per assessorar els professionals d’atenció directa tant a nivell individual com a través de reunions d’equip.

Des de la Fundació Ramon Noguera volem fer arribar el nostre agraïment per la col·laboració de la Fundació “la Caixa” que, en aquests moment complexes, ens ajuda a fer millor el nostre dia a dia.

Entrades relacionades: