L'estimulació tàctil dins l'itinerari d'Experimentació

30-06-2021

L’estimulació tàctil és una activitat que es fa en el marc de l’itinerari “Experimentació”. Es porta a terme de manera setmanal, concretament els dimarts, amb un grup reduït de 6 persones usuàries de la Residència Fontajau.

L’estimulació sensorial és fonamental per al desenvolupament de l’ésser humà, ja que ens proporciona informació del món que ens envolta.

Les sensacions percebudes a través de la pell fan que el nivell d’integració del sistema tàctil estigui relacionat amb el sistema nerviós central. L’estímul percebut a través de la pell ens permet percebre sensacions com la textura, la temperatura, etc.

A la Residència Fontajau, l’estimulació tàctil es treballa amb els següents objectius:

-          Promoure la interacció, desenvolupament i la comunicació de la persona

-          Optimitzar el seu benestar a través d’estímuls controlats que permeten a la persona explorar, descobrir i gaudir de les diferents experiències sensorials

L’exploració, l’experimentació i la manipulació a través del tacte es considera una part important en el procés de desenvolupament ja que afavoreix l’aprenentatge a tots els nivells, cognitiu, afectiu i social.

Les àrees del cos més sensibles al tacte són les mans, els peus i la cara. En aquesta sessió de les imatges s’ha treballat a través de les mans, facilitant la lliure manipulació de l’objecte i el reconeixement tàctil, mitjançant diferents materials i textures, com l’escuma, en aquest cas.

Entrades relacionades: