El President de la Generalitat entrega la Creu de Sant Jordi a la Fundació Ramon Noguera

La Generalitat de Catalunya entrega la Creu de Sant Jordi a la Fundació Ramon Noguera

08-05-2017

El dimecres 3 de maig va tenir lloc la cerimònia d'entrega de la Creu de Sant Jordi a la sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.

L'acte es va iniciar a les 19:00h del vespre, i va aplegar representants de les 29 personalitats i 24 entitats que van destacar pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural i que el govern de Catalunya va acordar premiar amb aquest guardó tan distingit. Salvi Amagat, president de la Fundació Ramon Noguera, va ser l'encarregat de recollir la Creu de Sant Jordi otorgada a la nostra organització.

Abans que s’iniciés la cerimònia, tots els guardonats van rebre la felicitació del president de la Generalitat i del conseller de Cultura, i posteriorment a l'acte d'entrega va tenir lloc un refrigeri al Pati dels Tarongers.

Com a entitat guardonada, és un honor per nosaltres rebre la Creu de Sant Jordi ja que esdevé un reconeixement a la trajectòria d’una entitat que es va crear al 1965 de la mà de pares i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i que ha estat capaç de perdurar en el temps durant més de cinquanta anys, i el que és més important treballant per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual que són els veritables protagonistes.   

No ha estat fàcil arribar fins aquí, però malgrat les dificultats i els reptes als que haurem de fer front, continuarem treballant amb fermesa per les persones, defensant els seus drets i vetllant per la seva qualitat de vida sense perdre els valors que van motivar i han guiat la nostra entitat al llarg d’aquests cinquanta anys. 

Volem agraïr la Generalitat de Catalunya que ens hagi distingit amb aquest guardó tan preciat.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Entrades relacionades: