Un moment de l'acte

La FRN, guardonada amb el Premi Salvador Sunyer que atorga la Fundació Valvi

03-06-2016

La Fundació Valvi de Girona va celebrar, aquesta setmana, l’onzena edició dels Premis Valvi, que reconeixen persones o entitats que han destacat per la seva dedicació a la preservació del patrimoni, sigui paisatgístic o cultural, o en el camp de la solidaritat. El lliurament dels guardons, de caràcter honorífic i consistents en una peça única de l’escultor Bonaventura Anson, va tenir lloc dimecres passat, dia 1 de juny, a la sala Martí i Pol de la Fundació Valvi. 

En aquesta edició, la Fundació Ramon Noguera va ser premiada amb el VIII Premi Salvador Sunyer i Aimeric, que s'atorga a la persona o entita que hagi destacat i acrediti una trajectòria reconeguda en el camp de la Solidaritat i la Cooperació, en el marc de les comarques gironines. Salvador Maneu va ser l'encarregat de fer la glosa sobre l'entitat i, seguidament, va recollir el premi el President de Grup FRN, Salvi Amagat.

El Consell Editorial de la Fundació Valvi va acordar donar el nom de Salvador Sunyer i Aimeric a aquest guardó en homenatge a qui fou senador, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Salt; lluitador incansable en pro de les llibertats de Catalunya i per la normalització de la llengua catalana. En Salvador Sunyer és actualment cronista oficial de la vila de Salt i continua escrivint i treballant a favor de la convivència i de la recuperació de la identitat del seu poble i del nostre país.

També es va fer entrega de l’XIè Premi Joaquim Codina de patrimoni natural a l’Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l’Estany (Limnos) i l’XIè Premi Joan Saqués de compromís cultural, per a Joaquim Trias, de les Galetes Trias.

Des de la nostra entitat, volem agrair molt sincerament aquest reconeixement.

 

Entrades relacionades: