Jornades d’educació en emprenedoria per a la joventut (SEIS ERASMUS+)

21-12-2021

En el marc del projecte SEIS (Social Entrepreneurship and Innovation Solutions  Erasmus+), cofinançat per la Unió Europea, des de la Fundació Ramon Noguera hem organitzat unes jornades centrades en l’educació en emprenedoria per a la joventut, amb especial èmfasi en l’emprenedoria social i en l’aprenentatge no formal i vivencial.

Les jornades s’han desenvolupat durant els dies 13, 14 i 15 de desembre, on 10 joves amb discapacitat intel·lectual i de risc de exclusió social, han pogut participar de diversitat d’activitats de la mà de Bernat Vilella, educador Social, amb qui han pogut treballar les competències personals i laborals, així com construir el seu projecte personal, i de Judit Juscafresa, enginyera agroalimentària i dietista, que els ha assessorat sobre hàbits saludables.

Amb l’empresa Xplore Girona s'ha posat fi a les jornades amb un scape room urbà que s'ha portat a terme per Girona, com una manera diferent de descobrir la ciutat, desafiant l’enginy i posant a prova la creativitat, mentre s’apren la història de la ciutat i els seus personatges. Amb aquesta activitat, els joves participants han pogut posar en pràctica les competències treballades durant les jornades: treball en equip, comunicació, proactivitat, coordinació, resolució de conflictes, responsabilitat i compliments de normes.

SEIS ERASMUS+, PROJECTE DE CAPACITACIÓ DE JOVES EN EMPRENEDORIA SOCIAL

Totes les activitats del projecte SEIS se centren en l’educació en emprenedoria per a la joventut, amb especial èmfasi en l’emprenedoria social, l’aprenentatge no formal i vivencial, juntament amb el coneixement específic, utilitzant les TIC que garanteixin un enfocament integral del desenvolupament personal dels joves.

L’emprenedoria social és una manera d’aconseguir un desenvolupament sostenible, canvis positius en la societat, inclusió social i cohesió, un creixement inclusiu, a través de la participació de grups marginals i vulnerables de joves, que també poden contribuir al desenvolupament de les seves comunitats si tenen les eines i les habilitats adequades i si estan capacitats i motivats.

En l’aspecte més ampli i més llarg, el projecte pretén contribuir a resoldre els problemes relacionats amb l’atur dels joves i la marginació de determinats col·lectius de la societat que s’enfronten a dificultats per integrar-se en el mercat laboral. A través de les activitats previstes, es pretén contribuir de manera valuosa a l’Estratègia 2020 d’Europa per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu i per crear sinèrgies creuades a nivell transnacional entre els participants i les organitzacions participants.

El projecte està format per un consorci de 8 socis:

Know and Can Association (K&C) – coordinadors, Bulgària

NUBE cowork, Xile

Grupo Polo Tecnológico de Rosario, Argentina

Centro de Estudios Paysandú (CEP), Uruguai

CONEXX-Europe, Bèlgica

Puente Sur, Paraguai

Sdruzhenie Profesionalen Forum Za Obrazovanieto, Bulgària

Grup Fundació Ramon Noguera, Catalunya

Entrades relacionades: