Formem i orientem les persones per a la recerca d’oportunitats laborals

06-09-2021
La feina és un aspecte clau per a la plena inclusió de les persones.

A la Fundació Ramon Noguera facilitem de manera personalitzada un procés que encamini la persona a tenir oportunitats en el món laboral mitjançant el treball protegit al Centre Especial de Treball en serveis i establiments gestionats per l’entitat. I des del servei d’Orientació i Ocupació, orientem i oferim suport a les persones en la recerca d’oportunitats professionals i en fomentem la inserció a l’empresa ordinària. També desenvolupem programes de Formació per a l’Ocupació amb l’objectiu de preparar les persones per al món laboral.

Article de Yougujasse Dambelly, alumne de formació de Jardineria del projecte EqualVet

L’octubre del 2019, vam venir a fer una visita al Centre Especial de treball de la Fundació Ramon Noguera amb l’Escola Font de l’Abella. Allà ens van explicar els tipus de serveis que es fan i també els programes d’orientació i formació.

Més tard, el desembre del 2019, des de l’Escola Font de l’Abella, les meves professores em van proposar fer un certificat de professionalitat d’Auxiliar de comerç a la Fundació Ramon Noguera.
Va ser una molt bona experiència. Als matins venia a la Fundació i a les tardes anava a l’escola. Ho vaig fer amb dos companys de classe més, m’agradava molt, va ser una oportunitat per tenir una formació i per sortir de l’escola i vam fer molts amics.

La formació va estar molt bé, amb els companys vaig estar molt a gust i els profes molt guais! Amb aquest curs vaig tenir l’oportunitat de fer pràctiques al Caprabo fent de reponedor i atenció al client; va ser el meu primer contacte amb el món laboral.

Quan vaig acabar aquesta formació, la Maria em va proposar participar en un programa europeu, l’EqualVet, on he fet una formació específica de jardineria. Em va encantar, vaig descobrir que és una de les coses que m’agradaria dedicar-me en un futur.

A la formació vam fer part teòrica i llavors fèiem pràctiques a la secció de Jardineria de la Fundació, que em van agradar molt: les vaig fer a Cassà de la Selva, on desbrossàvem, passàvem la bufadora, recollíem papers, agafàvem troncs...

També estic al servei d’Orientació i Ocupació de la Fundació, on em donen suport amb el què necessito per trobar una feina. Estic molt content d’estar a la Fundació i de poder continuar venint, també he conegut a molta gent i he tingut oportunitats per formar-me i fer pràctiques.

 

/ /

Entrades relacionades: