Usuaris de l'activitat de teatre

El Teatre com a teràpia per als usuaris de les nostres residències

08-10-2020

Els itineraris són activitats generades a partir de les preferències d’un grup de persones usuàries dels nostres serveis.

El teatre és un dels itineraris impulsats des del servei d’Acolliment Residencial i, concretament, de la Residència de Fontajau.

En aquest itinerari s’hi treballen les qualitats personals, s’impulsa la capacitat comunicativa, s’activa la memòria, l’expressió corporal, es desperta la sensibilitat, es reforça l’autoestima, es milloren les relacions interpersonals, la confiança, la creativitat i es promouen valors com la igualtat, el respecte i la tolerància. S’aprèn a col·laborar mútuament i a treballar en equip.

Aquest itinerari es realitza en una sessió setmanal d’una durada d’una hora i mitja i es porta a terme al teatre del Centre Cívic de Taialà.

Hi participen set usuaris, acompanyats i dirigits per un monitor d’atenció directa i dos voluntaris aficionats al món del teatre.

Les session s’estructuren de la següent manera:

· 10 minuts per a preguntes sobre el dia o la setmana.
· 20 minuts per a realitzar exercicis d’escalfament: treball d’expressions, improvisacions i representacions (jocs de mímica, invenció de contes, etc.).
· Aplaudiments per la tasca feta.
· 10 minuts de repàs del guió.
· 20 minuts de representació teatral.
· Aplaudiments per la tasca feta.
· 15 minuts de pausa per berenar i per compartir observacions
· 15 minuts de representació teatral.
· Salutació final i aplaudiments.

Els actors elaboren els diàlegs amb el seu vocabulari i la seva manera de fer, és a dir: tal i com diuen les coses habitualment.

Els suports materials que es fan servir són fitxes visuals d’emocions, accions, animals, atrezzo (objectes que apareixen en escena) i el guió visual en format de còmic, com l’exemple que podeu veure a la il·lustració de la dreta, on s’hi escenifiquen dos moments d’una de les obres de teatre que han creat i escenificat.

Entrades relacionades: