Nous espectacles d'Escenaris Especials a Girona i a Banyoles

07-06-2022

Els nostres actors i actrius que fan teatre amb Escenaris Especials ja tenen a punt nous espectacles:

RICARD III

Una obra dirigida per Ferran Joanmiquel i interpretada per Consol B., Gumer E., Encarna G., Isabel M., Carlos N. i Josep V. Amb la participació de Josep Parés.

De què va?

Una companyia de teatre està fent el càsting per muntar Ricard III. El problema és que tothom vol fer el paper del rei Ricard. Tothom vol jugar a tenir el poder a les seves mans. De manera que actors i personatges es confonen en una sola cosa i comencen una batalla de mentides, manipulacions i pactes interessats entre ells. És l'esperit pervers de Ricard III, el senglar, que s'ha apoderat de l'ànima de l'obra.

ANTÍGONA

Dirigida per Eva Ferré i interpretada per Andrea A., Xavier B., Narcís F., Jordi G., Estefi G., Ferran Ll., Mercè M., Judit P., Jordi P. i Romina P.

Quin és l'argument?

El dramaturg Sòfocles té un objectiu: escriure un clàssic. En el seu primer intent, Sòfocles, intenta escriure Èdip Rei, però li resulta impossible, ja que els personatges cobren vida pròpia i boicotegen el final. El dramaturg no es rendeix i ho torna a intentar escrivint Antígona, però la protagonista es rebel·la, una vegada rere l’altra, negant-se al destí escrit. Podrà Sòfocles, finalment, aconseguir el seu objectiu?

Quan podreu gaudir d'aquests espectacles?

· Diumenge 12 de juny a les 12:00 h a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles ENTRADES

· Diumenge 3 de juliol a les 12:00 a la sala La Planeta de Girona ENTRADES

Escenaris Especials

Organització que neix a Banyoles al 2006 de la mà de la psicòloga i dramaturga Clàudia Cedó, amb el recolzament de l’Àrea de Cultura de la ciutat. Feia anys que treballava com a professora de teatre, escrivia i dirigia espectacles amateurs a la ciutat. Es va adonar que a l’Aula de Teatre Municipal de Banyoles no hi havia cabuda per a persones amb necessitats especials. Amb la inquietud d’unir la psicologia i l’art dramàtic, i d’oferir a aquestes persones un espai d’expressivitat, va crear Escenaris Especials. Des de llavors els projecte ha anat treballant amb diferents fundacions i ha estrenat més de 40 espectacles. A dia d’avui, compta amb 90 alumnes de 9 entitats provinents de Banyoles, Girona, Cassà de la Selva i Platja d’Aro. 

Entrades relacionades: