Educació en valors amb alumnes del Puig de les Cadiretes de Llagostera

03-03-2021

El passat 26 de febrer, els usuaris del nostre centre ocupacional de Llagostera van fer una videotrucada amb alumnes del 2n cicle de l’escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, en el marc d’un projecte d’educació en valors promogut pels mestres d’aquest centre educatiu i en el qual la Fundació Ramon Noguera participa.

Es tracta d’un projecte d’interacció social vol potenciar valors com l’empatia i el respecte, i es basa en els beneficis que genera l’intercanvi i l’establiment de relacions positives entre generacions (persones grans  - infants), segons els estudis desenvolupats per GIFES (Grup d’Investigació Formativa i Social de la Universitat de les Illes Balears). Els resultats de la investigació mostren que el contacte i la interrelació millora l'aprenentatge i la motivació dels infants, l'autoestima, la comprensió i el respecte entre les diferents generacions, produeix benestar i incrementa la qualitat de vida de persones adultes i infants.

Alguns dels objectius concrets del projecte es poden aplicar directament al el col·lectiu de persones amb discapacitat (com ara promoure les actituds positives entre els infants i les persones amb discapacitat, promoure l’ús de metodologies inclusives i de diversitat educativa als centres educatius i entre els professionals, promoure valors positius relacionats amb les persones amb discapacitat, entre d’altres)

El projecte va començar el novembre del 2019 i la idea era fer dos sessions de trobades dels alumnes al nostre centre ocupacional cada trimestre. Es va portar a terme una sessió de manualitats i una altra de jocs de taula, però amb l’arribada del Covid va queda aturat.

Ara, hem trobat la manera de reemprendre la col·laboració amb aquest projecte tant interessant mitjançant les videotrucades. En aquesta primera sessió de la setmana passada, alumnes i usuaris del centre es van posar al dia de com estaven, com havien passat el confinament, van parlar dels records que tenien de les trobades presencials anteriors i es van explicar com havien celebrat el Carnestoltes.

Estem molt contents de poder participar en aquestes reunions i volem agrair als mestres de l’escola Puig de les Cadiretes de Llagostera el seu impuls per portar a terme projectes tan necessaris com aquest.

Entrades relacionades: