La UCCAP analitza la situació de l’atenció precoç en els anys 20/21

10-03-2022

La Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP), federació a la qual pertanyen els CDIAP's de la Fundació Ramon Noguera,  ha publicat el seu informe d’anàlisi de situació de l’atenció precoç corresponent als anys 2020/2021, amb dades que evidencien una manca de recursos per a fer front a la saturació d'aquests centres.

L’informe fa una radiografia del sector i mostra l’increment de les famílies usuàries en un 244% en la darrera dècada, a més de fer palès la pressió assistencial i l’infrafinançament amb el qual treballen els serveis d’atenció precoç a Catalunya.

També reivindica l’actualització de la dotació de recursos per disminuir la saturació dels serveis i disposar dels recursos per augmentar l’activitat de prevenció i detecció, fet que ajudaria a disminuir el nombre de casos greus. Entre les demandes per superar els reptes que afronten, s'hi troba la d’una millor coordinació del conjunt del sistema d’atenció global a la infància per tal d’oferir una millor atenció als infants i a les seves famílies.

Alguns dels principals objectius que es proposen a l’informe són: incrementar el 37% les hores concertades per poder assolir una freqüència assistencial per infant d’entre 1 h i 1,2 h setmanals i oferir una cobertura del 10% de la població a tots els territoris de Catalunya.

Podeu consultar el document aquí:

VEURE INFORME

Entrades relacionades: