El Conseller de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, ha inaugurat l’esdeveniment que té lloc a Barcelona.
A nivell local, formen part de l’organització de la conferència Plataforma Educativa, Fundació Ramon Noguera, Confederación Nacional de Centros Especiales de Empleo, la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i Som Fundació.
Avui arrenca a Barcelona la conferència internacional "Tecnologia i digitalització en els serveis de suport i atenció a les persones. L'impacte en l'educació, el treball i la vida independent ", organitzada per l'European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), entitat europea que aglutina proveïdors del sector social vinculats al món de la discapacitat, juntament amb Plataforma Educativa, Fundació Ramon Noguera, Confederación Nacional de Centros Especials de Empleo, la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i Som Fundació. El congrés, que preveu una assistència de 300 persones, se celebrarà entre avui i demà a les instal·lacions del CaixaFòrum de Barcelona.
Aquest matí, Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Jim Crowe, President de l’EASPD, Marc Simón, subdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, i Josep Solé Chavero, Director de SUPPORT Fundació Tutelar Girona, han donat el tret de sortida de l’acte. Es tracta d'un congrés a nivell europeu centrat en noves tecnologies i discapacitat que se celebrarà, per primera i única vegada, a la ciutat comtal. Durant dues jornades, ponents i assistents analitzaran l'impacte de la innovació tecnològica en totes les etapes vitals de les persones amb diversitat funcional: des de l'educació fins a l'entrada en el món laboral, passant per la vida independent. Per fer-ho possible, participaran en el congrés experts en tecnologia procedents de tota Europa per mostrar les possibilitats que brinda la innovació per transformar nombrosos aspectes vinculats amb la discapacitat.
La conferència inclou la participació de representants de diferents àmbits: proveïdors de serveis, autoritats públiques, organitzacions de persones amb discapacitat, universitats, investigadors, etc. A través de quatre panells i nombrosos workshops s'estudiaran temes com la sostenibilitat econòmica dels serveis tecnològics centrats en la persona o els seus marcs ètics i legals.