Caminada a la Font del Ferro

Activitats d’Inclusió a la Comunitat

16-08-2017

Autora: Gemma Serra, coordinadora del Centre d'Atenció Especialitzada i de Residències.

Tant en el servei d’acolliment residencial (Residència Sarrià i Residència Fontajau) com en el centre de dia (CAE) portem a terme diverses activitats fora del centre. Aquestes tenen una gran importància pel fet que, no només repercuteixen en l’àmbit personal, sinó també en el social.

Participem en activitats a la comunitat fomentant la inclusió social, desenvolupant les habilitats interpersonals i grupals i les habilitats socials i també fem altres activitats on l’objectiu és potenciar el manteniment del bon estat físic i salut a través d’activitats físiques.

Hem fet vàries caminades, una a les Deveses de Salt i una altra a la Font del Ferro a la Vall de Sant Daniel. Vam participar a la setmana Mundial de l’activitat física fent activitats de zumba, bàsquet i futbol al Pavelló de Palau de Girona i en una marxa a l’Estany de Banyoles. També fem sessions d’activitat física en els Parcs de Salut i al Pavelló de Sarrià de Ter.

Cada estiu gaudim de la piscina municipal de Sarrià de Ter, i l’estiu passat va ser el primer que vàrem banyar-nos a la platja de Torre Valentina gràcies a les cadires amfíbies.

També estem molt en contacte amb el centre cívic de Taialà, on els grups de Fontajau utilitzen diferents espais com l’aula de cuina i l’hort urbà. També fan ús de la Biblioteca Iu Bohigas de Salt i el grup de Sarrià va a la Biblioteca Emilia Xargay de Sarrià de Ter.

Participem en diferents activitats guiades i proposades pel CaixaFòrum Girona. I sempre estem a punt per celebrar les diferents festes i tradicions com Sant Jordi, les fires de Girona, Temps de Flors, etc.

És imprescindible buscar activitats i espais que estiguin ben adaptats i amb bona accessibilitat per tal de poder fer un bon treball i que tots puguin participar i gaudir-ne.

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2017. Llegir més articles: REVISTA FRN 2017

Si vols donar suport a projectes com aquest, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: