Un moment de la xerrada

Xerrada a famílies: com podem ajudar els fills amb DI a fer valdre els seus drets?

21-10-2016

El dijous 20 d'octubre va tenir lloc una xerrada adreçada a familiars i tutors de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera, enmarcada dins del Programa de Famílies.

La xerrada portava per títol "Perquè tinc drets! La inclusió a la comunitat. Com podem ajudar els fills o familiars amb DID a fer valdre els seus drets?” i va anar a càrrec de Dolors Torrents i Marcel Munné, formadors en drets Dincat. Els assistents van poder conèixer els drets que estan relacionats amb la inclusió a la comunitat; pensar en com la família pot ajudar al seu fill o familiar a promoure la seva inclusió, i a com reivindicar en el cas que no es respectin els seus drets; es va parlar de la participació en la salut, a la vida independent, al treball, l’accés a la cultura, esport i lleure.

La xerrada també va comptar amb una part introductòria a càrrec del grup d'Autogestors Trèvol, format per persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació, que van explicar què significa ser autogestor i quin és el seu projecte sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Entrades relacionades: