Jornada de Famílies de la Fundació Ramon Noguera

02-12-2021

El passat 1 de desembre va tenir lloc la Jornada de Famílies de la Fundació Ramon Noguera d'enguany, emmarcada en un nou format de trobada semipresencial, amb l'eslògan "Avancem junts".

La jornada s'emmarcava en el renovat Pla de Famílies que es va treballar durant el 2021 per poder atendre i oferir espais d'acompanyament i assessorament a les famílies de persones ateses als serveis de l'entitat, tant des de l'àrea d'adults com la d'infants, tenint en compte el nou context post-pandèmic.

L'esdeveniment es va desenvolupar a l'auditori de l'entitat amiga Support-Girona, amb un gran èxit d'assistència amb més de 70 persones. També hi havia l'opció de connectar-se online en streaming, modalitat que va ser seguida per una trentena de persones.

L'acte es va desenvolupar segons el següent programa:

9:30h Presentació a càrrec de:

· Sr. Salvi Amagat, president de la Fundació Ramon Noguera

· Sr. Carles Campuzano, director general de DINCAT

10:00h “Com afecta la reforma legislativa 2021 al suport de les persones amb discapacitat” · Xerrada a càrrec del Sr. Josep Maria Solé, director de Support-Girona. Torn obert de preguntes.

11:30h Pausa-cafè

12:00h “Cuidar-se per cuidar” · Xerrada a càrrec de la Sra. Àngels Ponce, Terapeuta familiar

13:00h Projecció audiovisual: ”Activitats destacades 2021” i Cloenda càrrec de la Sra. Pepita Perich, directora de la Fundació Ramon Noguera

La jornada va acabar amb un dinar a peu dret per a tots els assistents.

Resumim aquí algunes de les intervencions destacades. En paraules del president de la Fundació Ramon Noguera, Salvi Amagat, deia que  "Hem de deixar de fer el millor per ells, per fer-ho amb ells". El director de DINCAT, Carles Campuzano, va afirmar que el repte d'aquesta entitat que agrupa al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual de Catalunya és qui ha de liderar la interpretació de la Convenció dels Drets Humans al nostre país. El director de Support Girona, Pep Solé, sentenciava que la discapacitat no és allò que li passa a la persona sinó com som capaços de destruir les barreres. La terapeuta familiar Àngels Ponce, ens parlava de la importància de tenir cura de nosaltres mateixos com a familiars i professionals, per poder tenir cura i atendre bé els altres.

Us deixem el vídeo del desenvolupament de l'acte.

Entrades relacionades: