Una usuària del servei de Teràpia assistida amb gossos

Vota el nostre projecte a de Teràpia assistida amb gossos

01-03-2016

La Fundació Ramon Noguera participa a la XI Convocatòria d'ajuda a projectes socials, mediambientals i de cooperació al desenvolupament que organitza DKV SEGUROS amb un projecte molt engrescador que estem portant a terme amb les persones adultes usuàries dels nostres centres de dia: la Teràpia assistida amb gossos.

VOTA EL NOSTRE PROJECTE!
Enmarcat en la campanya "Tu decideixes", tens la possibilitat de donar el teu vot al nostre projecte "Teràpia assistida amb gossos" per tal que siguem els guanyadors de la convocatòria, optant a un premi de 8.000€ per cofinançar el projecte.
Si tens alguna relació amb DKV SEGUROS (client, proveïdor, empleat, professional sanitari o mediador), pots fer la teva votació en aquest enllaç:

VOTAR EL PROJECTE TERÀPIA AMB GOSSOS
(a "NOMBRE DE LA ENTIDAD" cal seleccionar Grup Fundació Ramon Noguera)

TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS
En línies generals, el gos pot ser un animal molt útil per establir una relacióamb una persona amb discapacitat. La presència de l'animal es converteix en un fil conductor per a la comunicació amb el terapeuta o educador. L'autovaloració d'una persona usuària pot millorar molt si se sent necessari, i tenir cura d'un gos els pot fer sentir molt útils i necessaris.

Els gossos ajuden a deixar de banda el sentiment d'aïllament i solitud, i actuen com a lubricant social, desenvolupant a la persona un sentit de diligència i competència davant d'un sentiment d'inferioritat. També potencien l'acceptació incondicional, incrementen el nivell de confiança i desenvolupen el sentit de la responsabilitat. Finalment, també incrementen l'activitat física.

En relació a les persones amb discapacitat intel·lectual, les àrees treballades en la teràpia amb gossos són: estimulació sensorial, coordinación motora, movilitat funcional, concentració, memòria, interacció comunicativa, habilitats socials i afectives, motricitat fina, relaxació i, a més, és un recurs motivacional i estimulant.

Entrades relacionades: