Una classe de golf impartida per Sergio García

08-12-2018

El campió del Masters d'Augusta 2017 ha fet una classe magistral aquest dissabte per a una vintena de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera. Ho ha fet al camp de Caldes de Malavella-PGA Catalunya Resort en una iniciativa de la fundació del jugador castellonenc i de l'Obra Social “la Caixa”.

La classe magistral de Sergio García ha partit dels conceptes i moviments bàsics del golf adaptat, una modalitat que ajusta la pràctica a les necessitats i capacitats de cada persona, trencant les barreres que impedeixen l'accés a aquest esport.

Aquesta iniciativa té un doble propòsit: la promoció de l'esport accessible a persones amb diverses capacitats físiques i intel·lectuals i potenciar la participació en activitats esportives com a motor d'inclusió social. L'objectiu és doble: la la promoció de l'esport accessible a persones amb diverses capacitats físiques i intel·lectuals i potenciar la participació en activitats esportives com a motor d'inclusió social.

L'Obra Social "la Caixa" fomenta la pràctica de l'esport per inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l'educació en hàbits saludables, a més de per evitar el sedentarisme i prevenir l'obesitat infantil.

En el cas de persones amb discapacitat, l'activitat física és un element clau per a un millor benestar físic (amb el desenvolupament de la coordinació, agilitat i equilibri), el benestar emocional i l'autoestima, així com el desenvolupament social amb l'enfortiment de les relacions interpersonals. De fet, totes les persones que hi han participat formen part del Programa d'Activitat Física i Salut de la nostra entitat, que fa una adaptació a les necessitats de cada usuari, amb l'objectiu principal d'aconseguir la millora de la seva condició física i la inclusió social a través de l'esport.

Precisament, el jugador Sergio García és un dels principals impulsors de la introducció del golf adaptat al nostre país. Juntament amb altres entitats, entre les quals la Federació Espanyola de Golf, el castellonenc imparteix cursos de formació dirigits a professionals interessats en ensenyar aquest esport a alumnes amb diversitat funcional.

Entrades relacionades: