En el marc de la Setmana Europea de l’Esport, del 23 al 30 de setembre, a la Fundació Ramon Noguera, i des de l’àrea d’activitat física i Salut, coordinada per en Cesc Massó, hem organitzat un seguit d’activitats per potenciar l’esport i el moviment entre totes les persones usuàries dels serveis de residències i centres ocupacionals i també entre els professionals.
Les activitats es van planificar plantejant una sèrie de reptes adreçats als professionals d’atenció directa dels nostres serveis, que es van implicar al 100% formant equips amb els usuaris i preparant l’atrezzo per simular tot un seguit d’escenes representatives de diferents esports com el tennis, l’atletisme, el rugby, el badminton, el futbol, la natació, etc.
La finalitat d’aquestes activitats era fomentar l’esport, però no només això, sinó que també impulsar el coneixement de tot el què envolta un esport: la seva cultura, normativa i, fins i tot, la seva història. I l’objectiu últim era assolir el moviment en tota la seva escala. En Cesc en ho explica així: “és molt fàcil jugar amb una pilota, però sense la pilota t’has d’imaginar els moviments, i això està molt enfocat a l’expressió corporal, a comunicar amb el nostre cos el què volem representar”.
Cal dir que la setmana de l’esport es va portar fins i tot als despatxos, on en Cesc hi va muntar un mini gimnàs i va preparar unes rutines amb exercicis de força que s’havien de portar a terme diàriament.
De totes aquestes activitats n’ha sortit un munt de material fotogràfic i audiovisual, del qual en podem veure uns exemples.
#beactive és l'etiqueta que acompanyava totes les activitats relacionades amb la Setmana Europea de l'Esport.
La Setmana Europea de l’Esport va néixer com una evolució del Dia Europeu de l’Esport, proposat pel Parlament Europeu amb la Resolució de febrer de 2012 sobre la dimensió europea de l’esport per fomentar la funció social i cultural d’aquest i els seus beneficis per a la salut.