Projecte Erasmus+ IN4ALL: visita a Itàlia

19-10-2018

Com ja us vam explicar el mes de març, IN4ALL és un projecte Erasmus+ que la Fundació Ramon Noguera treballa a nivell europeu en col·laboració amb 3 entitats socials més, Primavera 85, d'Itàlia, Rotonde, de Bèlgica i APGA, d'Eslovènia, i del qual en som líders. L’objectiu principal del projecte és promoure la inclusió social de persones amb discapacitat a través de la pràctica de l’activitat física saludable i l’activitat esportiva.

En aquest post us expliquem com va anar la 2a activitat prevista dins del projecte: una fantàstica i profitosa reunió transnacional a Vicenza (Itàlia) que va tenir lloc del 19 al 21 de setembre organitzada per Primavera 85 Cooperativa Sociale. 

L’objectiu principal de la visita a Itàlia va ser veure i provar les diferents activitats que Primavera 85 organitza en relació a la inclusió a través de l’esport. L’entitat, tal i com ens van explicar a la Taula Rodona del projecte celebrada a Girona el passat abril, està especialitzada en turisme accessible a través de diferents activitats físiques i esportives (cicloturisme, marxa nòrdica, etc.). També es va reprendre el diàleg iniciat per trobar punts en comú en les diferents aproximacions que cada organització d’IN4ALL té.

Programa de la visita

Dimecres 19
Presentació i visita als principals centres i activitats de Primavera 85. Una visió ràpida però interessant, amb debat sobre les diferents situacions dels països participants. També vam poder provar dues bicicletes adaptes diferents i avaluar-ne els pros i contres.

Dijous 20
Pel matí, vam visitar el Bike Point i vam fer una volta amb bicicleta! El Bike Point és un punt estratègic d’informació i avituallament gestionat per Primavera 85. És l’únic punt en 31 km de bici carril, un bici carril molt utilitzat tant per professionals, turistes com per veïns. Vam poder provar els productes que ofereixen i gaudir de la seva hospitalitat. L’oferta inclusiva combina esport, turisme, cultura i gastronomia. Després de dinar vam anar cap a Asiago. Durant la tarda vam fer la reunió de progrés del projecte i el grup de discussió. Van aflorar els primers resultats i acord comú per avaluar el caràcter inclusiu de les nostres activitats! També vam poder gaudir de l’explicació que ens va fer el propietari de l’Hotel Col del Sole sobre les activitats d’esquí inclusiu que estan duent a terme des de fa més de 20 anys.

Divendres 21
Després d’un bon esmorzar vam visitar Casa Sant’Antonio, una casa de vacances accessible gestionada també per Primavera 85. És un lloc per gaudir de la natura, practicar activitat física, ioga, meditació, marxa nòrdica, ciclisme, i moltes altres activitats a l’aire lliure i a la natura. Vam provar les bicicletes adaptades i vam practicar marxa nòrdica acompanyats d’un professional de Primavera 85 i d’un grup de marxaires habituals. La visita va acabar amb un pícnic saludable als jardins de Casa Sant’Antonio.

Molt contents amb la reunió i pensant ja en la propera!!

IN4ALL és un projecte cofinançat pel programa ERASMUS+ Sport de la UE. La finalitat de totes les organitzacions participants és donar suport a grups vulnerables i cada una, a través de l’esport i l’activitat física, té una aproximació concreta per assolir-ho. L’intercanvi d’experiències i bones pràctiques de cada entitat participant incrementarà el coneixement i la consciència sobre la situació actual de l’esport en els grups més vulnerables (especialment de persones amb discapacitat). Amb el projecte, de 18 mesos de durada,  ja es va portar a terme una primera reunió transnacional a Girona, emmarcada en la Setmana Mundial de l'Activitat Física (del 3 al 6 d'abril de 2018). I queda el Torneig de Netboll Comunitari, que se celebrarà a Brasschaats, Bèlgica el juny del 2019, on Rotonde serà l'entitat organitzadora. S’abordaran consells i trucs pels entrenadors, i es farà la reunió final i conclusions del projecte.

Si voleu estar atents a les novetats, consulteu la web d'IN4ALL 

Aquí podeu veure el vídeo de la visita a Itàlia

Entrades relacionades: