Pepita Perich durant la seva intervenció

Pepita Perich protagonitza la 6a edició del Cicle 'Dialoguem sobre Responsabilitat Social en temps de crisi'

11-06-2020

Ahir dimecres 11 de juny va tenir lloc el 6è. diàleg virtual enmarcat dins del cicle "Dialoguem sobre Responsabilitat Social en temps de crisi" amb la directora gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, com a protagonista, per parlar sobre Discapacitat i sobre el paper de les entitats socials durant la pandèmia de Covid-19, un cicle organitzat per la Càtedra de la Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona.

La xerrada va tenir lloc a partir de les 18h de la tarda i també va comptar amb la participació de Pep Solé, advocat i director de la Fundació Tutelar Support, i de Pere Cornellà, empresari i president de la Fundació Tutelar Support, en un diàleg moderat per Maria Rosa Terradellas, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària, i presentat per Francesc Buxeda, periodista i membre de la Càtedra de RSU.

Pepita Perich, durant la seva intervenció, va voler posar de manifest que la por no va vèncer als equips de professionals d’atenció directa, i va remarcar que havien donat una gran lliçó de compromís, estima i solidaritat envers a les persones amb discapacitat i les seves famílies.

També va voler destacar que “El sector de les persones amb discapacitat intel·lectual és un dels grans exemples de Responsabilitat Social”. Segons la directora, aquesta Responsabilitat Social es porta a terme de des de fa 60 anys perquè està a l’ADN de les entitats, és una responsabilitat innata.

Al final de la seva intervenció va insistir en què cal posar en valor el privilegi de comptar amb un sector social no lucratiu potent a Catalunya format per entitats privades que sorgeixen de la lliure iniciativa ciutadana, que funcionen de forma autònoma i solidària i que sempre van per davant de les administracions donant respostes a les necessitats socials quan l’Estat del Benestar no està present per fer-hi front. Segons Perich, "si les entitats socials no existissin, les hauríem d'inventar". En aquest sentit, va demanar que l’administració reconegui que les entitats d’iniciativa social i sense ànim de lucre de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual són el REFERENT natural en la prestació dels serveis socials.

El cicle "Dialoguem sobre Responsabilitat Social en temps de crisi", que com comentàvem ha estat organitzat per la Càtedra de RSU de la UdG, tenia l'objectiu d’aprofitar la situació que s'ha viscut els últims mesos per establir un procés de reflexió compartit amb la ciutadania, dialogant sobre alguns aspectes que preocupen en temps de crisi des de la responsabilitat social. Les xerrades s'han emès virtualment en directe a través de les plataformes socials del Facebook, del YouTube i del web de la Càtedra RSU, cada dimecres a les 18h. El cicle va començar el 6 de maig i acabarà el 17 de juny, i ha comptat amb les opinions de set destacades personalitats en diferents àmbits com ara la Salut amb en Ramon Brugada, la Pobresa amb la Dolors Puigdevall, l’Empresa amb en Josep Lagares, les Violències amb la Fina Suriana, la Gastronomia amb en Josep Roca, la Discapacitat amb la Pepita Perich i l’Economia amb l’Antón Costas.

En nom de la directora i de la Fundació volem agrair a la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària aquesta iniciativa tan encertada i l'oportunitat de fer-nos dialogar i reflexionar sobre temps difícils; i agrair també a tots els oients i persones que van intervenir amb les seves preguntes la seva participació i l’interès mostrat entorn del tema de la discapacitat.

Aquí podeu tornar a veure el diàleg.

Entrades relacionades: