Aliança Renovada: Fundació "la Caixa" i Entitats Gironines signen un Nou Conveni per a la Inserció Laboral

23-02-2024

Aliança Renovada: Fundació "la Caixa" i Entitats Gironines signen un Nou Conveni per a la Inserció Laboral.

 El compromís amb la inclusió laboral i la responsabilitat social ha cobrat un nou impuls a Girona, amb la renovació del conveni 2024 entre la Fundació "la Caixa" i les entitats de la ciutat que integren el programa Incorpora. Aquest acord, signat el passat dijous 22 de febrer, reafirma l'aliança destinada a promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de risc d'exclusió social.

 Mitjançant aquest pacte, en el marc del programa Incorpora, es posaran en marxa diverses iniciatives destinades a incrementar la contractació de col·lectius vulnerables. Les entitats implicades, entre les quals es destaca la participació de la Fundació Ramon Noguera, es comprometen a continuar treballant de manera incansable per a la inserció laboral de les persones en risc d'exclusió social a tot el territori gironí.

 El programa d'inclusió sociolaboral de la Fundació "la Caixa", Incorpora, ha estat un motor clau per a la creació d'oportunitats laborals a Girona. L'any 2023, va facilitar 1.145 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, a través de la col·laboració de 12 entitats socials i 39 tècnics. Aquest èxit no hauria estat possible sense la participació de 502 empreses gironines compromeses amb la responsabilitat social i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 Incorpora, fundat l'any 2006, s'ha consolidat com un referent en matèria d'inclusió social a través de la seva tasca en l'establiment de ponts entre empreses i entitats socials dedicades a la integració laboral. Des del seu inici, el programa ha proporcionat feina a 447.284 persones en situació de vulnerabilitat, gràcies a la col·laboració de 91.339 empreses de diversos sectors.

 En aquests processos d'inclusió laboral, el treball en xarxa juga un paper fonamental. Els 1.200 tècnics d'inserció laboral ofereixen atenció personalitzada i seguiment als participants, en coordinació amb les prop de 500 entitats socials repartides pel territori. Aquesta xarxa ha estat clau per al èxit del programa, consolidant-se com a punt de referència en la lluita contra l'exclusió social a Girona.

 Les entitats socials col·laboradores a Girona, que han renovat els seus acords de col·laboració per divuitè any consecutiu amb la Fundació "la Caixa", inclouen la Fundació Privada Aspronis, la Fundació Privada Altem, Càritas Diocesana de Girona, l'Associació Clúster Èxit, Creu Roja Girona, la Fundació Acollida i Esperança, la Fundació Privada Gentis, la Fundació Intermedia Girona, la Fundació Privada de Serveis Assistencials de la Garrotxa – La Fageda, la Fundació Privada MAP, Grup Mifas, la Fundació Obra Social Comunitària de Bellvitge i la Fundació Ramon Noguera.

 Aquestes entitats, amb el seu compromís, continuen sent pilars fonamentals en la construcció d'una societat més inclusiva i equitativa.

Entrades relacionades: