Participem a Acces To Work Europe, a Suïssa

04-02-2019

El passat 31 de gener i 1 de febrer va tenir lloc la reunió del grup de treball “Access To Work Europe” a Berna (Suïssa), on la Fundació Ramon Noguera va participar per invitació de INSOS (Federació suïssa de proveïdors de serveis per a persones amb discapacitat). Access to Work Europe és un grup de treball format per organitzacions de diferents països que treballen pels drets de les persones amb discapacitat, especialment en l’àmbit laboral, i prenent com a base la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (d’ara en endavant, La Convenció).

L’objectiu del grup és defensar el valor dels centres especials de treball com una part important del mercat laboral protegit a Europa, i promoure’n el seu desenvolupament futur sempre d’acord amb els principis de La Convenció. Les entitats membres d’aquest grup estan compromeses a oferir serveis centrats en les persones, atenció integral, i oferir una formació professional de qualitat a les persones amb discapacitat.

La Marina Molina i la Montse Aulinas, integrants del departament de Projectes i I+D  de la Fundació Ramon Noguera, van presentar el model de centres especials de treball a Catalunya, mostrant-ne els reptes i els principis que han de guiar un el futur model que està actualment en debat. A part d’algunes decisions organitzatives, els participants van debatre sobre els avenços actuals a nivell europeu en matèria de treball i ocupació per a persones amb discapacitat i d’aspectes rellevants en la implementació de La Convenció als diferents països. També vam poder visitar un centre especial de treball amb una línia de treball molt potent en formació vocacional i professional (BAND). 

Entrades relacionades: