Mare de Sucre, teatre inclusiu al TNC

03-05-2021

El 13 de maig s'estrena al Teatre Nacional de Catalunya l'obra "Mare de sucre", un espectacle amb repartiment inclusiu, escrit i dirigit per Clàudia Cedó, i que narra la història d’una noia amb discapacitat que vol ser mare i ha de confrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat.

L'obra, que és una producció del TNC i d'Escenaris Especials, compta amb tres de actrius de la Fundació Ramon Noguera: l'Andrea Álvarez, la Mercè Méndez i la Judith Pardàs. La resta del repartiment són en Marc Buxaderas, l'Ivan Bonet, la Maria Rodríguez i la Teresa Urroz. S'estrena el dia 13 de maig a la sala Tallers del TNC i les funcions s'allargaran fins el 30 de maig. Us recomanem que compreu ja la vostra entrada si encara no la teniu. En aquest enllaç trobareu més informació i com comprar-les:

comprar entrades

L'espectacle pretén ser una reflexió sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional. L’assimilació de la jurisdicció dels seus cossos, la sobreprotecció com a excusa per a l’arrabassament de la seva llibertat de decisió.

És un projecte que s'estava treballant des del 2019 i per fi ha arribat el moment de veure els fruits de tot el treball que ha fet tot l’equip de "Mare de Sucre". Cal tenir en compte que el procés de creació s’ha adaptat a les necessitats específiques de cada un dels actors i actrius. Es van fer assajos intensius a l’octubre i al gener. I també ara, un mes abans de l’obra, l'equip ha estat assajant directament al TNC.

Tot i les dificultats que hem tingut amb el COVID i alguns moments d'incertesa viscuts, finalment s’ha pogut tirar endavant el projecte. Com a fundació estem molt contents i agraïts que Escenaris Especials hagi comptat amb l’Andrea, la Judith i la Mercè a viure aquesta experiència i de fer-les visibles.

Sobre Escenaris Especials

Escenaris Especials és un projecte que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social. Volem que a l'escenari s'hi vegi reflectida la diversitat que existeix a la nostra societat. Els actors i les actrius d'Escenaris Especials són persones amb una discapacitat, amb malaltia mental, amb un trastorn de l'espectre autista, adults que estan superant una drogoaddicció i nens amb deficiències neuromotores.

L'Andrea, la Judith i la Mercè ja fa uns anys que fan teatre amb Escenaris Especials, una activitat inclosa dins del Programa de Lleure i Esport de la Fundació Ramon Noguera.

Entrades relacionades: