L'obrador d'Onyar treballa amb noves tecnologies per a la millora de la seguretat alimentària

08-07-2020

Una de les apostes de la nostra fundació és la innovació i, en aquest sentit, ens plantegem millorar els processos i la productivitat amb una estratègia de transformació digital que ens diferenciï i ens permeti innovar dins el nostre sector.

Per això, a la línia de producció alimentària del CET, concretament a la línia ecològica de pasta, pizza i elaborats comercialitzem sota la marca “Aliments Onyar”, la passada tardor vam posar en funcionament unes instal·lacions noves que garanteixen la seguretat en el procés i que permeten augmentar la producció.

En aquesta mateixa línia, i amb el suport dels Cupons de Diagnosi 4.0 d’ACCIÓ (Agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana), agència adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, s’està portant a terme un projecte amb sensors de temperatura per a la monitorització dels paràmetres rellevants del procés de pasteurització dels aliments. Els Cupons de Diagnosi 4.0 són uns ajuts econòmics que es donen amb l’objectiu d’identificar i implementar oportunitats de millora que ajudin als beneficiaris a abordar un canvi estratègic gràcies a la incorporació de les tecnologies de la indústria 4.0.

L’ús de sensors per la monitorització dels paràmetres rellevants del procés de pasteurització permet ajudar a dissenyar i optimitzar un procés de manera rigorosa que verifiqui les condicions del procés i, conseqüentment, la seguretat del producte. La integració de la informació dels sensors amb eines avançades d’anàlisi numèric permet donar resposta a les necessitats de l’empresa en matèria de control de qualitat i seguretat alimentària.

Aquest projecte està finançat per ACCIÓ i compta amb la col·laboració i l’expertesa de l’IRTA, que és un Institut d’investigació que té com a finalitat contribuir a la modernització, millora i impuls a la competitivitat, al desenvolupament sostenible dels sectors agraris, alimentaris, agroforestal, aqüícola i pesquer.

Entrades relacionades: