La inserció d'en Gerard Frigola en el Centre Geriàtric Maria Gay després del seu pas pels Punts de Formació Incorpora

17-02-2023

“Creiem que és molt important acollir a l’empresa a persones en risc d'exclusió social i que rebin acompanyament i seguiment”. La Montserrat Batllori, responsable d’hostaleria del Centre Geriàtric Maria Gay de Girona, ho té ben clar: col·laborar amb el programa Incorpora i els Punts de Formació Incorpora (PFI) és molt positiu, tant per a empreses amb compromís social com per a persones com ara en Gerard Frigola, qui va ser contractat en el centre després de fer allà les seves pràctiques no laborals.

Coneixem la història de la inserció laboral d'en Gerard en el Centre Geriàtric Maria Gay després de participar en el Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina dut a terme pels PFI i gestionat per la Fundació Ramon Noguera, entitat del Grup Incorpora Girona.

El paper de les empreses amb compromís social en els cursos de formació d’Incorpora
Fa aproximadament dos anys que en Gerard participa en el programa Incorpora a través de la Fundació Ramon Noguera, on rep orientació personal i laboral i on s’ha format en el sector que més li agrada, el de l’hostaleria, amb el Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina. “També he participat en una formació en competències digitals i m’han orientat en la recerca de feina”, afegeix en Gerard.

El Centre Geriàtric Maria Gay, un centre geriàtric amb una gran història i que ofereix un servei integral per al benestar de persones grans amb o sense dependència, ha col·laborat amb aquesta formació professional, que ha tingut una durada de 300 hores, i ha obert les portes de les seves instal·lacions als participants per a la realització de les seves pràctiques no laborals.

La Montserrat comenta que des del centre coneixen la Fundació Ramon Noguera i el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” des de fa molt temps, però fa aproximadament dos anys que col·laboren amb els cursos de formació i, si tenen l’oportunitat, faciliten alguna inserció laboral.

“Creiem que és molt important acollir persones amb necessitats especials perquè rebin un bon acompanyament i seguiment. A més, la seva implicació a la feina és notòria, i nosaltres estem també aquí per ajudar-los en tot el que faci falta”, afirma la responsable d’hostaleria del Centre Geriàtric Maria Gay.

Les pràctiques no laborals com a via per aconseguir la inserció laboral
Per a la Montserrat, les formacions que s’imparteixen des dels Punts de Formació Incorpora “ofereixen moltes oportunitats i obren portes als joves”, ja que permeten millorar i ampliar la seva experiència professional. A més, afirma que les pràctiques no laborals permeten que les empreses els coneguin en el seu dia a dia i, amb això, augmenten les possibilitats de contractació.

“Com a empresa, col·laborem amb tot el que podem, donem oportunitats i ens agrada formar part d’aquest aprenentatge i acompanyament. És una tasca molt important i gratificant”, comenta la Montserrat.

“Agraeixo molt el meu pas pel programa Incorpora i en faig una valoració de deu”
En Gerard va fer les pràctiques del Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina en el Centre Geriàtric Maria Gay. La Montserrat afirma que “en tot moment va tenir una gran motivació i una bona actitud, i va dur a terme les tasques assignades de forma òptima”. La valoració de les seves pràctiques fou tan positiva per part de l'empresa, que li van proposar formar part de la plantilla, cosa que ell va acceptar.

“Agraeixo molt el meu pas pel programa Incorpora i en faig una valoració de deu”, comenta en Gerard. Afirma que la relació que ha mantingut amb els tècnics Incorpora ha estat molt enriquidora i positiva i, per tant, ha viscut el procés d’inserció laboral “amb ganes i il·lusió”.

“Tinc una feina estable i que m'agrada. Estic molt content! Em sento amb ganes de treballar, de millorar cada dia i de seguir aconseguint els meus objectius. Moltes gràcies al programa Incorpora, a la Fundació Ramon Noguera i al Centre Geriàtric Maria Gay per l’oportunitat i per ajudar-me tant”, finalitza en Gerard.

Entrades relacionades: