La Fundació Ramon Noguera i el GEIEG signen un conveni de col·laboració per millorar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

03-02-2022

La Fundació Ramon Noguera i el GEIEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí) signen un conveni de col·laboració per millorar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’activitats esportives.

En una trobada que va tenir lloc ahir 1 de febrer a la seu del GEIEG, el president d’aquesta entitat, Francesc Cayuela, i la directora de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, van signar un conveni que promou la col·laboració de les dues entitats en accions de responsabilitat social corporativa, i que es materialitzen en vies que permetin millorar la inclusió de col·lectius vulnerables amb especials dificultats, com és el cas del de persones amb discapacitat intel·lectual.

Mitjançant aquest acord, que és una renovació i un reforç de la vinculació que ja hi havia entre les dues entitats, es van comprometre a col·laborar per fomentar l'esport com a eina d'inclusió social, donant visibilitat a les accions que es desenvolupin i promovent una estreta coordinació i cooperació de les diferents actuacions d’ambdues institucions des dels àmbits de l’oci i l’esport inclusiu.

Una d'aquestes accions permetrà impulsar un grup de "mixed ability" des des les seccions d'esport adaptat i rugbi, un projecte que té el seu origen en el nord d'Europa i que té l'objectiu de potenciar la inclusió e les persones a través de diferents disciplines esportives, independentment de les capacitats. Al GEiEG, després d'una primera experiència a l'octubre, s'ampliarà l'activitat de "mixed ability rugby" amb dues noves trobades previstes per als mesos de març i abril.

Ambdues entitats destaquen el valor de traçar aliances i enfortir els vincles entre entitats del territori per tal de seguir treballant per la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Francesc Cayuela va afirmar que "aquestes col·laboracions responen a les nostres característiques i identitat com a club, educant en valors i afavorint una pràctica esportiva més inclusiva". Per la seva banda, Pepita Perich va destacar que "aquest conveni obrirà la porta a noves oportunitats" i va posar en valor que "una entitat esportiva gironina com aquesta posi les seves instal·lacions a disposició de persones amb discapacitat intel·lectual contribueix a la normalitat i a la inclusió".

Entrades relacionades: