bugaderia

Innovació i projectes de futur

03-08-2021
La innovació a la Fundació Ramon Noguera és més que un valor; la nostra fita és que l’entitat esdevingui un referent en innovació social, tecnològica i mediambiental. Per això, és un dels àmbits estratègics de l’organització.
Marina Molina, responsable de projectes i adjunta a gerència

Des que la Fundació Ramon Noguera es va crear, fa més de 50 anys, ha estat pionera a l’hora de buscar solucions per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
En els darrers anys, a més a més, ha posat la innovació com un dels eixos estratègics de l’organització a curt i mig termini pensant que ens permet pensar diferent, identificar nous motors, fer coses noves o de maneres diferents, i trobar noves solucions que ajudin a millorar l’atenció a les persones que atenem i que ens permeti ser més competitius i eficients en la gestió dels nostres recursos i les nostres activitats productives generadores d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Tenint en compte tot això, l’anunci de l’arribada dels nous fons de la Unió Europea, els Next Generation, són una oportunitat excepcional i, probablement, irrepetible de finançar amb recursos europeus els projectes de transformació i innovació.

En aquest sentit, des del departament de projectes i innovació estem analitzant els projectes que tenim a l’organització i les diferents oportunitats que s’obren en torn als fons Next Generation, però també del nou programa marc de la Unió Europea amb vigència pels anys 2021-2027.

Per a una entitat social com nosaltres, accedir a aquests fons és tot un repte per la seva envergadura però, alhora, ho valorem com una oportunitat que, de ben segur, ens portarà aprenentatges i aliances interessants que fins i tot puguin anar més enllà en el futur. Treballarem per fer projectes transformadors i innovadors en el nostre territori amb la col·laboració d’altres agents que ens permetin sumar esforços.

Recentment ens han comunicat que un projecte anomenat LIFE RECYCLO en el qual participem amb l’empresa francesa Tree Water, amb l’ICRA (Institut Català de Recerca de l’Aigua) i altres Partners europeus ha estat aprovat. La nostra participació en aquest projecte es concreta en la instal·lació i seguiment d’una planta pilot per a la reutilització de l’aigua de la nostra bugaderia i, en aquest sentit, apostem una vegada més per la innovació i la sostenibilitat ambiental essent respectuosos amb el nostre entorn.

Els propers mesos i, fins i tot, anys haurem de continuar fent recerca de noves oportunitats i de noves col·laboracions amb actors molt diversos que en definitiva permetin millorar i innovar en totes les nostres actuacions, totes elles orientades a la missió de l’organització.

Entrades relacionades: