Trobada a Atenes

Inici del projecte eQualVET a Atenes

12-03-2019

 eQualVET és un projecte cofinançat pel programa Erasmus+, amb una durada prevista de 3 anys, i participat per tres centres de formació per a l’ocupació de persones amb discapacitat (e.g. VTC Margarita a Grècia, Primavera 85 a Itàlia i Grup Fundació Ramon Noguera a Catalunya), la Universitat de Girona a través del Grup de Recerca en Diversitat, EASPD a Bèlgica (entitat que farà les recomanacions polítiques) i TÜV Hellas amb expertesa en certificació de persones i un fort vincle amb les necessitats dels empresaris.  

El projecte eQualVET té com a objectiu dissenyar un programa educatiu amb un procediment d’avaluació basat en les línies i recomanacions europees de CEDEFOP per tal de poder aproximar-se a les Agències Nacionals d’Acreditació i, en definitiva, obtenir un programa complet d’avaluació com a pas previ i necessari als procediments de certificació de les agències nacionals. Aquest programa ha de ser útil per preparar les persones amb discapacitat intel·lectual pel mercat laboral i per les possibles acreditacions/certificacions.

Així doncs, durant els 3 anys que dura el projecte, es treballarà amb la finalitat de recollir informació sobre la percepció actual tant dels usuaris dels programes de formació com de les empreses, es dissenyaran els programes formatius i d’avaluació en les línies professionals de neteja, cuina i jardineria, s’implementaran en fase pilot i es comunicaran els resultats amb els agents implicats en cada país.

La reunió de llançament d'eQualVET ha tingut lloc a Atenes el 7 i 8 de març, i ha estat organitzada per VTC  Margarita, entitat coordinadora del projecte. Sandra Mustera (tècnica del Departament de RRHH) i Montse Aulinas (tècnica de R+D+I) han participat activament a la reunió. 

Us seguirem informant sobre els avenços d'aquest projecte tant interessant.

Entrades relacionades: