En Ferran Blasco amb el seu projecte de biblioteca al centre ocupacional Montilivi

Estrenem biblioteca al centre ocupacional Montilivi

23-02-2016

El centre ocupacional Montilivi ha estrenat una nova biblioteca. La proposta d'engegar el projecte va sortir al Consell de Participació de la Fundació Montilivi, de la mà d'un usuari del centre, en Ferran Blasco. Ens ho explica ell mateix: 

" La història de la nostra biblioteca va començar per una inquietud personal. Jo, com a usuari del centre ocupacional Montilivi, de les biblioteques públiques de Girona i amant de la lectura, vaig exposar la idea a la reunió anual del Consell de Participació, de la qual en sóc delegat. Es va aprovar la proposta i, posteriorment, vaig anar recopilant informació, amb el suport dels diferents professionals d'atenció directa del centre i dels bibliotecaris de Girona. El meu objectiu principal era fomentar la lectura de cada usuari amb diversitat funcional i, a partir d'aquest moment, es va dur a la pràctica el muntatge de la nostra nova biblioteca."

L'empenta d'en Ferran ha donat peu a tot un projecte per tal de portar a terme la biblioteca, basat en 3 objectius:

- Fomentar l'hàbit de la lectura entre els usuaris del servei de Teràpia Ocupacional

- Oferir llibres adaptats a les necessitats, demandes i preferències d'aquests usuaris

- Crear un espai de consulta, amb servei de préstec de llibres i material multimèdia

El primer pas per tirar endavant el projecte ha estat fer una recerca d'espais que ens poguessin fer donació de llibres, i Espai Encants (Biblioteca Salvador Allende) va ser la primera en col·laborar. Posteriorment hem anat rebent altres donacions i estem oberts a la col·laboració de tothom.

Un segon pas ha estat buscar suport professional per ajudar i guiar en Ferran d’una forma adient alhora de gestionar la biblioteca, incloent el registre de préstecs, la classificació per matèries i altres punts rellevants a considerar. 

El desembre es va posar en marxa el projecte i tot va perfecte. Els usuaris del centre estan molt contents de disposar d'aquest equipament, i se'ls ha sotmès a una enquesta per tal de valorar els seus interessos concrets. Ara per ara, fins i tot s'està ampliant l'oferta i ja es disposa de material multimèdia.

Entrades relacionades: