El primer entrenament del Girona FC Genuine

Es posa en marxa la Lliga Genuine de futbol

12-09-2017

La Lliga Genuine ja és una realitat. La patronal de clubs ha posat en marxa una lliga de futbol per a persones amb discapacitat intel·lectual per a aquesta propera temporada 2017/2018 y alguns dels jugadors de futbol de la Fundació Ramon Noguera hi participaran a través del Girona F.C.
 
La Lliga Genuine es va presentar al maig, amb l'objectiu de normalitzar la pràctica del futbol entre el col·lectiu de persones amb DI, amb el compromís d'un futbol professional amb un projecte integrador i socialment responsable, i amb la fita d'assolir que tots els clubs de la Lliga espanyola comptin amb el seu equip Genuine.

Es tracta d'un projecte pioner al món que, per aquesta temporada, comptarà amb els clubs:  Athletic Club, RCD Espanyol, Club Atlético de Madrid, RC Deportivo de La Coruña, Real Sociedad, Valencia CF, CA Osasuna, Villarreal CF, RC Celta de Vigo, UD Las Palmas, Levante UD, CF Reus, Nàstic de Tarragona, RCD Mallorca, Girona FC, Córdoba CF y SD Huesca.

La Lliga Genuine té almenys 4 seus confirmades, començant a Villarreal (del 6 al 8 de octubre), al gener a Tarragona (del 19 al 21 de gener), al març a Mallorca (del 13 al 15 d'abril) i finalitzarà al juny a Vigo (del 8 al 10 de juny). A més de la suma de punts pels resultats esportius, amb la finalitat que l'esportivitat sigui prioritària davant la competivitat, tots els clubs comptaran amb una sèrie de punts que premiaran el joc net. Es tracta d'una lliga per compartir, i totes les accions que promoguin el fair-play seran recompensades a la classificació final.

El Girona Geniune està integrat per jugadors de les següents entitats: Fundació Ramon Noguera, Els Joncs, Astrid i Astres. En total són uns 25 futbolistes que entrenaran cada dimecres de 18h a 19,30h al camp de futbol de Vila-roja. Aquest passat 6 de setembre ja van començar els entrenaments oficials. Als campionats hi aniran 16 jugadors prèviament seleccionats per l’equip tècnic. Aquest equip tècnic està format per Jordi Sucarrats (1er entrenador), Manel Carbó (2on entrenador), , Eugeni Bou (Responsable tècnic) i Albert Mateos (Responsable àrea social Girona F.C.).

 

Entrades relacionades: