Entrevista a Mariana Estropa, treballadora del Taller Degustació

17-08-2021
La feina és un aspecte clau per a la plena inclusió de les persones. A la Fundació Ramon Noguera facilitem de manera personalitzada un procés que encamini la persona a tenir oportunitats en el món laboral mitjançant el treball protegit al Centre Especial de Treball en serveis i establiments gestionats per l’entitat.
Mariana Estropa, treballadora de la secció de serveis d’hostaleria i restauració

Sóc la Mariana, tinc 24 anys i m’agraden molts els animals, la fotografia, sóc molt de la broma, i sóc treballadora i divertida. Vaig estudiar grau mig de sala a l’Escola d’Hostaleria.

Fa dos anys que treballo a la fundació, vaig començar el juny del 2019 de cambrera al restaurant La Rosaleda. Al principi em costava una mica agafar el ritme, però poc a poc vaig anar adaptant-me gràcies a l’equip, companys i companyes que m’ajudaven. La feina m’ha agradat des del principi, la relació que tinc amb els companys, els càterings també m’agraden perquè sortim de la rutina i anem a altres llocs.

Actualment estic al Taller Degustació (la cafeteria del costat del rentat de cotxes). Aquí els clients són habituals i això m’agrada perquè els acabes coneixent i ja saps el que volen, són més propers i tenim més confiança.

Estic a una fundació que ajuda a persones a qui els costa més adaptar-se, i t’ajuden a fer aquest pas, et donen temps. He après que, si m’equivoco, ho puc tornar a intentar. També és veritat que els clients tenen més paciència amb nosaltres. I jo també he après a tenir paciència.

De la feina m’agrada molt fer el cafè i que em surti un dibuix amb la crema de la llet; això abans no ho sabia fer. També m’agrada perquè tinc un treball fixe que em dona estabilitat i tranquil·litat. No a qualsevol lloc tens aquest suport i que et cuidin com aquí. Jo he treballat a varis llocs, i treballava bé i hi posava ganes, però sempre em faltava alguna cosa, no arribava a les expectatives de les empreses. I aquí he trobat un lloc on puc aprendre.

Amb les meves companyes i companys em porto molt bé, hi ha companyerisme, ens ajudem entre tots, preguntem què falta, què es necessita i en què es pot ajudar.

Tot i això, de cares a un futur, m’agradaria poder fer el salt a l’empresa ordinària, trobar els suports per buscar una feina fora d’aquest entorn protegit.

Entrades relacionades: