El projecte IN4ALL s'estrena amb la Setmana Mundial de la Salut i l'Activitat Física

27-03-2018

Enguany, la Setmana Mundial de la Salut i l'Esport està enmarcada dins del projecte Erasmus+ IN4ALL "L’esport com una eina d’inclusió a la comunitat".

IN4ALL és un projecte Erasmus+ que la Fundació Ramon Noguera treballa a nivell europeu en col·laboració amb 3 entitats socials més: Primavera 85, d'Itàlia, Rotonde, de Bèlgica i APGA, d'Eslovènia. L’objectiu principal del projecte és promoure la inclusió social de persones amb discapacitat a través de la pràctica de l’activitat física saludable i l’activitat esportiva.

La finalitat de totes les organitzacions participants és donar suport a grups vulnerables i cada una, a través de l’esport i l’activitat física, té una aproximació concreta per assolir-ho. L’intercanvi d’experiències i bones pràctiques de cada entitat participant incrementarà el coneixement i la consciència sobre la situació actual de l’esport en els grups més vulnerables (especialment de persones amb discapacitat).

El projecte, de 18 mesos de durada, planteja les següents reunions transnacionals en les quals s’aprofitarà per mostrar la forma com s’aborda la pràctica de l’esport i l’activitat física en el col·lectiu de persones amb discapacitat:

-  IN4ALL SETMANA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Girona. Del 3 al 6 d'abril de 2018. La Fundació Ramon Noguera organitza la setmana mundial de l’activitat física que culmina el dia 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física. 

Programa

- IN4ALL TURISME ESPORTIU ACCESSIBLE

Vicenza, Itàlia. Setembre / Octubre 2018. Primavera 85 provarà diferents activitats de turisme esportiu  i mostrarà la seva aproximació de la inclusió a través de la mobilitat sostenible. S’organitzaran sessions de debat i es farà la segona reunió de progrés del projecte.

- IN4ALL TORNEIG DE NETBALL COMUNITARI

Brasschaats, Bèlgica. Juny 2019. Rotonde organitzarà un torneig de netball on tothom estarà convidat a participar. S’abordaran consells i trucs pels entrenadors, i es farà la reunió final i conclusions del projecte.

APGA acompanyarà tots els esdeveniments aportant expertesa en monitorització i avaluació d’activitats esportives, activitat física i salut.

Entrades relacionades: