Comencem a treballar en el projecte IN4ALL

14-09-2017

La Fundació Ramon Noguera coordinarà el projecte "Sport as a tool for community inclusion (IN4ALL)" del programa ERASMUS + SPORT a partir del gener del 2018 amb una durada de 18 mesos i un pressupost de 50.515 €, comptant amb els següents socis: PGA (Eslovènia), Rotonde (Bèlgica), Primavera 85 (Itàlia).

La pràctica de l’esport és una part fonamental de socialització. Dóna benestar objectiu i subjectiu en diferents àrees, tals com les relacions interpersonals, la inclusió social i el benestar emocional, respecte pels drets humans, autodeterminació i benestar físic. Els grups més vulnerables, entre ells les persones amb discapacitat, experimenten més dificultats i barreres a l’hora d’accedir a les activitats de lleure i esport. Això fa que la seva participació sigui molt baixa.

En aquest context, l’objectiu del projecte és fomentar les relacions interpersonals i la inclusió social, estimular i fomentar la pràctica de l’esport i l’activitat física entre els grups més vulnerables com una font de salut i benestar. Totes les entitats participants treballen amb grups vulnerables i tenen l’esport i l’activitat física com una eina important per promoure estils de vida saludables, promoure les relacions interpersonals i la inclusió social. Ja fa anys que l’àrea social de la Fundació Ramon Noguera inclou un programa específic d’esport i lleure a més de la pràctica d’activitat física de forma regular. Compartir i intercanviar les nostres activitats des de diferents enfocaments, incrementarà la consciència i el coneixement sobre la pràctica de l’esport entre les persones amb discapacitat.

L'experiència i l'enfocament diferent de cada organització participant al projecte permetrà una visió intersectorial específica en les vessants esportiva – salut – turisme – transport sostenible i accessible. Però no només això, el projecte preveu també la participació de voluntaris, la implementació de l'activitat física en actius comunitaris (per exemple, clubs esportius, centres esportius públics o privats).  Així mateix, la connexió de la nostre organització amb d’altres tindrà un impacte important en l’experiència i formació de les persones involucrades, especialment els professionals de la salut, els educadors físics, etc. Es preveuen activitats a Bèlgica, Itàlia i a Catalunya.   

Entrades relacionades: