Activitat lúdica i terapèutica a la piscina de la residència

09-03-2021

Avui us volem parlar de l’itinerari de piscina, una activitat que realitzen un cop a la setmana els usuaris de la residència de Sarrià molt beneficiosa per a la seva salut.

L’aigua permet més mobilitat i, en conseqüència, es treballa millor la tonificació muscular, els estiraments i l’equilibri, tant des d’una vessant lúdica com terapèutica. No només és una activitat positiva, a més els hi encanta.

Com es desenvolupa aquest itinerari? Es porta a terme a la piscina climatitzada de la mateixa residència, i hi ha dos professionals que guien l’activitat:

-          El responsable d’activitat física, Cesc Massó, que normalment treballa en sessions de parella o grupals fent jocs psicomotrius i desenvolupant habilitats motrius dins l’aigua.

-          El fisioterapeuta, l’Edu Rossell, que fa sessions individuals amb una finalitat més terapèutica. La rehabilitació aquàtica en fisioteràpia és de gran utilitat amb persones amb mobilitat reduïda. L’objectiu és afavorir el desenvolupament físic i psíquic  de la persona a través d’un treball de percepció del seu propi cos en el medi aquàtic, on no hi intervé la gravetat.

Entrades relacionades: