L'equip de futbol de la Fundació Ramon Noguera

Equip de futbol guanyador als Jocs Emporion

24-05-2016

L'equip de futbol de la Fundació Ramon Noguera ha participat a la tercera edició dels Jocs Emporion, proclamant-se campió del nivell Taronja en futbol adaptat.

L'edició d'enguany, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Pla de l’Estany, ha copmtat amb 4.400 participants de diferents disciplines esportives. Un dels motius de l’èxit de públic ha estat la incorporació de nous esdeveniments, com ara la gala «Valors», un seminari d’educació i olimpisme, i activitats destinades a gent gran i a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Els Jocs, que han estat organitzats per la Diputació de Girona, la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i els consells esportius de la demarcació de Girona, han concentrat en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Les activitats varen començar divendres amb una trobada esportiva de gent gran i la trobada territorial de multiesport / cros-atletisme de les categories prebenjamí, benjamí i aleví. Al vespre, es va celebrar la gala «Valors», que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es va fer un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2015-2016. D’altra banda, durant els Jocs es va portar a terme l’acció «Targeta verda», que premia les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora del terreny de joc.

Durant tot dissabte i diumenge al matí es varen dur a terme competicions de futbol 7, futbol 5 i multiesport per a persones amb discapacitat intel•lectual, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei sobre patins i handbol.

En paraules de Jordi Sucarrats, entrenador del nostre equip, "l'experiència ha estat genial i ha donat uns resultats molt positius: hem jugat molt bé, el primer partit de semifinals l'hem guanyat a la tanda de penalts, i finalment ens hem proclamat campions del nivell Taronja amb un 3-0!"

Els Jocs consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. El seu objectiu principal és dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, engrescant-la a participar, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció obertes a tothom. A la vegada, també volen ser un punt de trobada de pares, educadors, esportistes i societat en general, a fi de potenciar una major conscienciació de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

A continuació, podeu veure el final del partit, amb una parada espectacular del nostre porter:

Entrades relacionades: