MIC bàsquet

El MIC Integra torna a posar en valor la funció inclusiva de l’esport

22-04-2019

21 equips de futbol i 4 de bàsquet van participar en el MIC Integra, el divendres 19 d'abril a Vidreres.

Vidreres va acollir el divendres 19 d’abril la setena edició del torneig MIC Integra, un campionat dissenyat pels esportistes amb discapacitat intel·lectual. A la competició, que té el suport de l’Obra Social “la Caixa” i de la Fundació Damm, hi van jugar un total de 21 equips de futbol, dos més que l’any passat, i quatre de bàsquet. Representants de tot Catalunya van competir, entre les 10 del matí i les 7 del vespre, per endur-se el premi que l’any passat van aconseguir Units Terres de l’Ebre, en futbol, i l’Asociación Catalana de Integración y Desarollo Humano (acidH), en bàsquet.

Una de les incorporacions més destacades d’enguany al MIC Integra és la del FC Andorra SOA, el primer equip internacional de la competició. La setmana passada, el màxim accionista del club, el també futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué, havia anunciat que una delegació d’esportistes seleccionats per l’Special Olympics Andorra representaria el seu club.

Els 21 equips van ser els següents: MAP Abadessenc, FC Taina, UE Sant Andreu, RCD Espanyol Special, Fundació Ramon Noguera, Fundació Astres Can Font, Penya Special FC Barcelona, Junts i Endavant Banyoles, UE Figueres, Nàstic Genuine, Club Atletisme La Garrotxa, Club Car - Fundació Sant Tomàs, CFS Ciutat de Mataró, FC Andorra SOA, UE Cornellà Insercor, Units Terres de l’Ebre, Fundació Ampans, Fundació Aspros, AE Badalonès, Federació de Penyes Barça Empordà i CE Europa ACIDH.

Un sistema de competició adaptat als resultats

La primera fase dividia els equips en 7 grups de tres equips cadascun. Els conjunts de cada bloc es van enfrontar entre ells per aconseguir un bitllet per a la propera fase. MAP Abadessenc i FC Taina al Camp 1, RCD Espanyol
Special i Fundació Ramon Noguera al Camp 2, i Penya Special FC Barcelona i Junts i Endavant Banyoles al Camp 3 van ser els encarregats de donar el tret de sortida al torneig, a les 10 del matí. A diferència de la majoria de sistemes de competició, tots els equips participants es classifiquen per a una altra ronda. Els millors de cada grup juguen entre ells a la Fase Motivació. Els clubs que obtenen la segona plaça al grup classifiquen directament al Grup Inclusió. Per últim, els tercers de cada grup tenen una cita a la Fase Companyerisme.

Els partits de la fase de classificació van constar de dues parts de 10 minuts. Els classificats per a la fase final del Grup Motivació van disputar quarts de final, semifinal i final. Els quarts i la semifinal van tenir una única part de 15
minuts, mentre que la final va ser de dues parts de 10 minuts cadascuna. Els mereixedors del bitllet per a la fase final del Grup Inclusió i del Grup Companyerisme van jugar una lligueta entre ells format 3x1, amb partits d’una sola part de 15 minuts i una final de dues parts de 10 minuts.

Grup únic en el MIC Integra de bàsquet

Enguany, els quatre equips de bàsquet participants van ser Lluïsos de Gràcia A, Lluïsos de Gràcia B, la Fundació Ramon Noguera i el CB Adepaf. Hi va haver un únic grup i una sola volta per decidir qui guanyava. Es va iniciar amb els equips Lluïsos de Gràcia A i Fundació Ramon Noguera a les 10 h des del Camp 1, on es van disputar tots els enfrontaments.  El nostre equip va guanyar la plata del torneig de bàsquet.

Moltes felicitats a tots els participants pel seu fair play i us deixem amb un vídeo resum

Entrades relacionades: